» 23 september 2017

14 september 2017

Redactie | 14-09-2017
SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 14 september onder meer:

Southbeach


15.00-22.00: Kidsdorp
Gezellig spelen en sporten bij Southbeach. Er is een stormbaan, ballenbak en springkussen aanwezig. De Beacharena is vrij toegankelijk om erop te voetballen, volleyballen of andere sporten te beoefenen. Daarnaast is ook Aska Care aanwezig voor eventuele massage.
 
19:15-20:30 | Open training 'Overwerken' Flijmscherp
De training Overwerken is een mix van onder meer bootcamp en 'strongman/-woman workouts'. In een ontspannen sfeer wordt het uiterste gevraagd. Iedereen boven de achttien kan deelnemen aan de training.
 

De Graauwe Hengst


22.00 uur: Huig & Mynko


Windwijzer


Schilderijen van de Syrische kunstenaar Mosab Anzo zijn te bezichtigen in de Windwijzer. aan de Schiedamseweg in Vlaardingen, van negen tot twee.


Wenneker Cinema


20.30 uur: Django (Frankrijk, 2016, 115 min.)
21.00 uur: The Sense of an Ending (Verenigd Koninkrijk, 2016, 108 min.)


Artipico


Werken van Walter van Oel, 'van een transcendentale schoonheid'. Het zijn grote doeken, vaak minstens twee bij twee meter, die Van Oel beschildert heeft met duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn fel, zuiver, vol en contrasterend. Er is bladgoud, bladzilver en bladkoper in verwerkt. Tussen tien en half zes.


Jenevermuseum


In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.


Stedelijk Museum


Kunstverzamelaar Hans Sonnenberg schonk onlangs negen CoBrA-werken aan het museum; het gaat om zeven toonaangevende schilderijen, een bronzen beeld en een keramieken schaal van kunstenaars als Karel Appel, Constant en Asger Jorn. Het museum toont nu deze aanwinsten.

Vaandels & Verhalen. Tentoonstelling van de vaandels die door tientallen Schiedammers vanuit hun clubs en organisaties de afgelopen maanden zijn gemaakt, aangevuld met historische vaandels uit de collectie van het museum. Belangrijkste thema: verbinding.

Oog in Oog: ontmoeting met allerlei mensen. Ze torenen boven je uit, zoals het meisje in Hollandse klederdracht met een sexy twist van Charlotte Schleiffert. Of ze liggen juist languit aan je voeten. Denk aan het vlammend rode Feestbeest, een levensgroot, aaibaar wezen van textiel, gemaakt door Karin Arink. Op de tentoonstelling Oog in Oog - Topstukken sta je letterlijk oog in oog met allerlei figuren op schilderijen en tekeningen, op foto's en als beeld.

Het museum is van elf tot vijf geopend.


« Terug