» 23 september 2017

15 september 2017

Redactie | 15-09-2017
SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 15 september onder meer:

Muziek op het Water


Luisteren naar muziek, al dan niet dobberend op het water. Vanavond: Schiedam Proms. Het orkest en Promskoor van muziekvereniging St. Radboud brengt een speciale editie van Schiedam Proms met bekende (pop)klassiekers. Aanvang: kwart over acht. Toegang gratis. Op de Korte Haven.


Chocoladefestival


Vandaag om vijf uur de opening, met vanavond het chocoladediner.


Southbeach


Een druk programma vandaag:
12:10-12:30 | Zumba workshop verzorgd door DFC
12:45-13:15 | Bootcamp training, ook  verzorgd door DFC
13:00-17:00 | Side-events Kom Kids - voor de jongste jeugd
13:30-14:00 | Demonstratie door danser Skip Boekhorst (Hollands Got Talent)
13:30-13:50 | Zumba workshop, verzorgd door DFC
14:15-14:45 | Demonstratie Streetdance verzorgd door DFC
14:30-15:00 | X-core training verzorgd door DFC
15:10-15:30 | Zumba workshop verzorgd door DFC

 

Fototentoonstelling


We kennen het allemaal, vanuit het voorbijgaan in de trein of vanaf de snelweg: de aanblik van de volkstuin. In de serie 'Chaotische ordening' neemt fotograaf John Middelkoop de kijker mee in zijn nieuwsgierigheid naar de omgeving waar we vaak gedachteloos aan voorbij gaan.
Vandaag de opening van de tentoonstelling op de eerste etage van de bibliotheek in de Korenbeurs. Vanaf vier uur.


Nieuwlandfestival


Vanavond vanaf zes uur op het Wibautplein.


Occasionally Colour


Tentoonstelling in Ruimte voor Beweging, over zwart en wit, kleuren waarover de meningen uiteen lopen. Dat zwart en wit, vermengd tot grijstinten of geaccentueerd met een kleurtoets wel degelijk zacht, rond en intens kunnen zijn, wordt bij deze expositie duidelijk zichtbaar. De tentoonsteling is thematisch verbonden met A Hint of colour, te zien bij Galerie E.M.
Occasionally Colour biedt werk van Karin van As, Sjef van Duin, Inge van Haastert, Tilly Heijster, Astrid Meijer, Herman Moscoviter, Bert Mulder, Inez Odijk, Renate van Opdorp, Sage, Mirjam Torongo, Tineke Weber, Frans de Winter en Sasha Zuidam


A hint of colour


Tentoonstelling 'A hint of colour'. Een initiatief van Inge van Haastert, te zien bij Galerie E.M. aan de Lange Haven.
Te zien is werk van Marjolijn van den Assem, Cor van Dijk, Eric Jan van de Geer, Ton Kraayeveld, Jeanne Rombouts, Jef Stapel, Nies Vooijs, Christina de Vos, Marleen van Wijngaarden, Sasha Zuidam en Inge van Haastert. Van twaalf tot vijf.


Wenneker Cinema


20.30 uur: Django (Frankrijk, 2016, 115 min.)
21.00 uur: The Sense of an Ending (Verenigd Koninkrijk, 2016, 108 min.)


Artipico


Werken van Walter van Oel, 'van een transcendentale schoonheid'. Het zijn grote doeken, vaak minstens twee bij twee meter, die Van Oel beschildert heeft met duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn fel, zuiver, vol en contrasterend. Er is bladgoud, bladzilver en bladkoper in verwerkt. Tussen tien en half zes.


Jenevermuseum


In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.


Stedelijk Museum


Kunstverzamelaar Hans Sonnenberg schonk onlangs negen CoBrA-werken aan het museum; het gaat om zeven toonaangevende schilderijen, een bronzen beeld en een keramieken schaal van kunstenaars als Karel Appel, Constant en Asger Jorn. Het museum toont nu deze aanwinsten.

Vaandels & Verhalen. Tentoonstelling van de vaandels die door tientallen Schiedammers vanuit hun clubs en organisaties de afgelopen maanden zijn gemaakt, aangevuld met historische vaandels uit de collectie van het museum. Belangrijkste thema: verbinding.

Oog in Oog: ontmoeting met allerlei mensen. Ze torenen boven je uit, zoals het meisje in Hollandse klederdracht met een sexy twist van Charlotte Schleiffert. Of ze liggen juist languit aan je voeten. Denk aan het vlammend rode Feestbeest, een levensgroot, aaibaar wezen van textiel, gemaakt door Karin Arink. Op de tentoonstelling Oog in Oog - Topstukken sta je letterlijk oog in oog met allerlei figuren op schilderijen en tekeningen, op foto's en als beeld.

Het museum is van elf tot vijf geopend.


« Terug