» 23 september 2017

17 september 2017

Redactie | 17-09-2017
SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondat 17 september onder meer:

Triathlon


Vandaag het WK Triathlon in Rotterdam, met starts op zowel de Olympische afstand als de sprint. Met deelname vanuit Schiedam.


Petje Af


Om elf uur begint de eerste les van Petje Af in Schiedam. Dat gebeurt in het Lentiz Life College; de eerste les voor kinderen gaat over fotografie. Aanmelden is verplicht via E: waterweg@petjeaf.nl of T: 088-3301127.


Cultuur Borrelt


Vanaf twee uur in het Julianapark. Met C.C. Grand, Bartmania en damestrio Yes Darling.
Verder is er de drive-in show Arne van der Zande, knutselen bij Atelier Sprookesenzo en kunstjuf Annemarie, en ook poppentheater op wieltjes Aap van Poot.


Chocoladefestival


Van tien tot zes in de Havenkerk en bij De Bonte Koe.


De Graauwe Hengst


20.30 uur: The third sunday jamsessions


Wenneker Cinema


15.00 uur: The Sense of an Ending (Verenigd Koninkrijk, 2016, 108 min.)


Nieuwlandfestival


Van twaalf tot half negen vanavond wordt op het Wibautplein het Nieuwlandfestival gehouden. Vandaag dag tdrie.


Occasionally Colour


Tentoonstelling in Ruimte voor Beweging, over zwart en wit, kleuren waarover de meningen uiteen lopen. Dat zwart en wit, vermengd tot grijstinten of geaccentueerd met een kleurtoets wel degelijk zacht, rond en intens kunnen zijn, wordt bij deze expositie duidelijk zichtbaar. De tentoonsteling is thematisch verbonden met A Hint of colour, te zien bij Galerie E.M.
Occasionally Colour biedt werk van Karin van As, Sjef van Duin, Inge van Haastert, Tilly Heijster, Astrid Meijer, Herman Moscoviter, Bert Mulder, Inez Odijk, Renate van Opdorp, Sage, Mirjam Torongo, Tineke Weber, Frans de Winter en Sasha Zuidam. Van een tot vijf.
Vandaag om drie uur een rondleiding.


A hint of colour


Tentoonstelling op initiatief van Inge van Haastert, te zien bij Galerie E.M. aan de Lange Haven. Van twaalf tot vijf.
Te zien is werk van Marjolijn van den Assem, Cor van Dijk, Eric Jan van de Geer, Ton Kraayeveld, Jeanne Rombouts, Jef Stapel, Nies Vooijs, Christina de Vos, Marleen van Wijngaarden, Sasha Zuidam en Inge van Haastert.
Vandaag vanaf drie uur een rondleiding.


Southbeach


Vandaag de laatste dag, met van alles te doen:
11.00-12.00: Workshop Yoga
12.00-17.00: Urban Sports day
Er zijn workshops van BMX-en, hiphoppen, crosstrainen, graffiti spuiten, hoop dance en freestyle voetbal. Bij de Xbox Experience wordt gegamed
12.00-17.00: Massages door Aska Care
12.00-17.00: Freestyle voetbal clinic door Ilias El Haddad
12.00-16.30: Supersoccervoetbal workshops
12.00-13.00: Demo en workshops Calisthenics door Calisthenics Projects
12.00-17.00: VR experience van Heroes of Football
12.00-16.00: Workshops Hoop Dance door Juul's Hoop Vibes
13.00-16.30: Workshops HipHop door 010 HipHop
13.30-15.30: Workshops graffiti spuiten door stichting Pimp je Wijk
13.30-15.00: Power Battle - (wedstrijd tussen Calisthenics atleten)
14.00-16.00: BMX & Crosstraining verzorgd door Dansh
15.30-16.45: Demo en workshops Calisthenics door Calisthenics Projects
De wedstrijd PSV-Feyenoord begint om kwart voor vijf en kan samen worden bekeken
19.00: einde Southbeach


Artipico


Werken van Walter van Oel, 'van een transcendentale schoonheid'. Het zijn grote doeken, vaak minstens twee bij twee meter, die Van Oel beschildert heeft met duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn fel, zuiver, vol en contrasterend. Er is bladgoud, bladzilver en bladkoper in verwerkt. Tussen twaalf en half zes.


Jenevermuseum


In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.


Stedelijk Museum


Gisteren opende Sticky Business, over de verleiding van suiker. Vandaag te zien.

Kunstverzamelaar Hans Sonnenberg schonk onlangs negen CoBrA-werken aan het museum; het gaat om zeven toonaangevende schilderijen, een bronzen beeld en een keramieken schaal van kunstenaars als Karel Appel, Constant en Asger Jorn. Het museum toont nu deze aanwinsten.

Vaandels & Verhalen. Tentoonstelling van de vaandels die door tientallen Schiedammers vanuit hun clubs en organisaties de afgelopen maanden zijn gemaakt, aangevuld met historische vaandels uit de collectie van het museum. Belangrijkste thema: verbinding.

Oog in Oog: ontmoeting met allerlei mensen. Ze torenen boven je uit, zoals het meisje in Hollandse klederdracht met een sexy twist van Charlotte Schleiffert. Of ze liggen juist languit aan je voeten. Denk aan het vlammend rode Feestbeest, een levensgroot, aaibaar wezen van textiel, gemaakt door Karin Arink. Op de tentoonstelling Oog in Oog - Topstukken sta je letterlijk oog in oog met allerlei figuren op schilderijen en tekeningen, op foto's en als beeld.

Het museum is van elf tot vijf geopend.


« Terug