» 22 november 2017

Vertraging bij Vijfsluizen

Redactie | 06-04-2017
SCHIEDAM - Wie een weekendje weg wil met Pasen doet er goed aan om niet over Vijfsluizen te rijden. In het paasweekend - van 14 april tot en met 17 april - richt de aannemer de weg in voor de volgende fase van de aanpak van knooppunt Vijfsluizen. Er wordt rekening gehouden met een half uur vertraging. De wegbeheerders stellen dus: "Kies het paasweekend zo mogelijk een andere route!"

De aannemer verplaatst alle rijbanen om ruimte te maken om het eerste deel van het knooppunt aan te pakken. Het ombouwen van de weg is veel werk: er komen tijdelijke verkeersregelinstallaties, de borden en de belijning worden aangepast en de weg wordt afgezet met afzethekken en betonnen randen om er voor te zorgen dat er veilig gereden en veilig gewerkt kan worden. Alles is er op gericht om na maandag 17 april beide richtingen op weer twee rijstroken beschikbaar te hebben voor u als weggebruiker.

Tijdens het paasweekend is er vanaf Goede Vrijdag acht uur 's avonds op knooppunt Vijfsluizen (Vlaardingerdijk en Schiedamsedijk) per rijrichting maar één rijstrook beschikbaar. De verkeerslichten staan uit en verkeersregelaars gaan het verkeer regelen. Vanaf negen uur zijn beide afritten 16 vanaf de A4 (Vlaardingen-Oost) afgesloten voor het verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid.

In de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag, van acht tot zes, is de Mr. LA Kesperweg vanaf de Van Hogendorplaan richting knooppunt Vijfsluizen afgesloten. In deze nachten wordt verkeer omgeleid via de Van Hogendorplaan.


« Terug