» 18 november 2017

Snel leren zwemmen in meivakantie

Redactie | 22-04-2017


SCHIEDAM - In één week tijd zo goed mogelijk leren zwemmen. Daar gaat het om bij de snelcursus die in de meivakantie wordt gegeven in Zwembad Zuid.

Heerlijk moet dat zijn: lekker plonzen en ravotten in het water - en ook al heb je nog geen zwemdiploma, je zwemt goed genoeg om veilig in het water te kunnen spelen. Veel ouders zullen ook een heel stuk geruster zijn als een kind met zo'n 'bagage' op zak, aan de waterkant speelt.

En wekelijks een uurtje zwemles voor kinderen, bezorgt de ouders soms een flinke opgave, om te halen en brengen of anderszins. Daarom organiseert Zwembad Zuid dus de snelcursus zwemmen. Het doel is om in één week zo veel mogelijk vorderingen te maken, door zes dag lang twee uur zwemles. De eerste les is volgende week zaterdag, 29 april, met in de dagen erna nog vijf keer les. Zwembad Zuid geeft daar bij aan dat de cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving, 'zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren'. "Ouders zijn niet in het bad aanwezig." De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal acht kinderen. In een pauze tijdens de lessen is er ruimte voor wat lekkers.

Er zijn enkele voorwaarden om mee te doen: de jongen of het meisje moet tenminste vijf jaar oud zijn en 'watervrij'. De kinderen worden getest op hun geschiktheid voor deze vorm van lesgeven. De kosten voor de cursus bedragen € 165,-. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. "Wanneer het kind niet de door ons verwachte progressie heeft gehaald, ontvangt u het bedrag terug", zo stelt organisator Optisport. Op zaterdag 6 mei wordt is er ter afsluiting diplomazwemmen voor de kinderen die veel progressie hebben gemaakt.« Terug