» 23 september 2017

Kethelbinken in koninklijk tenue

Redactie | 24-05-2015


100 op de achterzijde van je voetbalshirt. Zo lang hoop je natuurlijk door te kunnen gaan met deze sport. In de zeven-tegen-zevencompetitie doen de spelers erg hun best ook wat dat betreft. Dat je niet meer in hét oranje zult komen, daar hebben zij zich wel bij neergelegd. Alhoewel.. de mannen van team Kethelbinken spelen nu toch met een oranje kroontje op hun borst.

Het team van Kethelbinken is een van de deelnemers aan de zeven-tegen-zeven-competitie die sinds ongeveer vijftien jaar gehouden wordt bij Excelsior’20. Voetballers van ruim dertig jaar tot soms wel zeventig jaar strijden daar op een half veld en met kleine doelen, waarbij het recreatieve aspect voorop staat. Zaterdag presenteerden de Kethelbinken zich in hun nieuwe tenue, fel groene shirts met een bescheiden oranje kroontje aan de voorzijde, 100 in koeienletters aan de achterzijde. Het tenue is ter beschikking gesteld door het bedrijf C.L. van Slobbe BV. Dat bedrijf vierde vorig jaar het honderdjarig bestaan en werd eind vorige maand tot hofleverancier gepromoveerd. Eigenaar Peter van Slobbe is een van de spelers van het team, op de foto in keeperstenue.

De commissaris van de koning in Zuid-Holland, de heer Smit, reikte op 30 april het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uit. Peter van Slobbe is de derde generatie in dit familiebedrijf. Hij ontving de officiële stukken in het bijzijn van burgemeester Lamers, die daarmee het aantal koninklijke bedrijven in zijn stad zag groeien tot vier. Het bedrijf is gespecialiseerd in plaat-en constructiewerk van roestvast staal, aluminium en staal en bestaat 101 jaar. Vorig jaar werd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan het traject naar het verkrijgen van de titel hofleverancier ingezet.

Burgemeester Lamers heeft toegezegd binnenkort een wedstrijd te zullen meespelen in het nieuwe koninklijke tenue van de Kethelbinken.
« Terug