» 22 november 2017

Lagere omzet SBM Offshore

Redactie | 08-11-2017
SCHIEDAM  - SBM Offshore boekte dit kalenderjaar tot dusver een omzet van 1,25 miljoen dollar. Dat is twintig procent minder dan in de eerste negen maanden van 2016.

Het bedrijf, met een belangrijk kantoor in Schiedam, ziet geen aanleiding om zijn verwachtingen voor heel 2017 aan te passen. Die gaan uit van een omzet van ongeveer 1,7 miljard dollar; 200 miljoen voor de divisie Turnkey en voor 'Lease & Operate' 1,5 miljard dollar.

Verder rekent SBM Offshore op bruto bedrijfsoverschot van meer dan 750 miljoen dollar. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie doet afschrijvingen van 60 miljoen dollar. De helft is nodig om de waarde van de SBM Installer reëel in de boeken te krijgen en de andere helft om de waarde van een joint-venture in Angola af te boeken naar nul euro.

De nettoschuld daalde per eind september met 16 procent naar 2,6 miljard dollar. Onder meer de opbrengsten uit een schikking rond de Yme, een project in Noorwegen dat voor veel problemen zorgde, werd hier voor ingezet. .

Maandag kwam het aandeel aandeel SBM Offshore sterk onder druk te staan toen het bedrijf meldde dat gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie over de verschillende smeergeldaffaires waarin het verwikkeld is leidden tot de inschatting dat 238 miljoen dollar extra nodig is om mogelijke schikkingen en boetes te kunnen betalen.


« Terug