» 18 november 2017

Met eremetaal omhangen terug naar ZVVS

Redactie | 21-06-2016


ZWEMMEN - De zwemmers Wesley Zulver, Anna van Droffelaar en teamcaptain Marc Catsburg van Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam vormen een gouden combinatie. Dit bewezen zij tijdens de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen lange baan, afgelopen weekend in Sportboulevard Dordrecht. Maar liefst negen kampioenschaptitels sleepten zij gezamenlijk in de wacht. Daarnaast zwommen Zulver en Van Droffelaar twee Nederlandse records.

Behalve gouden zwom Zulver een keer naar een bronzen medaille en Van Droffelaar naar zilver.

Op de schoolslag blonken deze junioren-1 zwemmers het meest uit. Zij wisten beiden op drie afstanden (50, 100 en 200 meter schoolslag) Nederlands kampioen te worden. Behalve de winst op de 50 meter schoolslag, verbeterde Van Droffelaar op die afstand ook het Nederlands record onder twaalf jaar. Winst was er ook voor haar op de 200 meter wisselslag en op de 100 en 50 meter vrije slag. Ook op de 50 meter vrije slag wist zij ook het Nederlands record op haar naam te zetten.

Naast Wesley en Anna nam ook Jill Nai Chung Tong deel. Zij zwemt sinds maart dit jaar onder leiding van Marc Catsburg en veroverde een NJJK startbewijs voor zowel de 100 meter vrije slag als de 200 meter schoolslag.


« Terug