» 18 november 2017

School gaat over vrij voor huldiging

Redactie | 06-05-2017
SCHIEDAM - De Feyenoordkoorts loopt op, ook in Schiedam. De gemeente Schiedam speelt met een advies zojuist in om de mogelijkheid dat de club van rood-en-wit morgen landskampioen wordt - en maandag gehuldigd zal worden.

De directie van de school bepaalt of kinderen voor bijzondere omstandigheden vrij kunnen krijgen. Of de huldiging maandag op de Coolsingel zo'n bijzondere omstandigheid is, bepaalt de schoolleiding.

"Veel Schiedammers en Schiedamse kinderen willen daar graag bij zijn, maar omdat de vakantie dan voorbij is, moeten kinderen eigenlijk de hele dag naar school." De kinderen thuis houden om naar de huldiging te gaan, is alleen mogelijk op verzoek aan de school, door de ouders. "Ouders die met hun kinderen naar de huldiging willen kijken, moeten hiervoor dus vrij vragen bij de schooldirectie. Die maakt de afweging verzuim al dan niet toe te staan", aldus het bericht van de gemeente.

"Kinderen kunnen in ieder geval niet de hele dag vrij krijgen. Rekening houdend met reistijd moeten de leerlingen uiterlijk een uur na het officiële einde van de huldiging weer terug zijn op school. Ditzelfde geldt voor de aanvang van de huldiging die gepland is om 12.00 uur", aldus de missieve. Een andere optie is op school aandacht te besteden aan de huldiging. "Bijvoorbeeld door tv te kijken."


« Terug