» 18 november 2017

Finale Twenty20 bij Excelsior'20

Redactie | 26-05-2017

Veld van Excelsior'20, gisteren bij een wedstrijd van de thuisclub tegen HBS; foto: Schiedam Cricketstad
CRICKET - Schiedam wordt de plaats van handeling voor de finales van de Twenty20 Topklasse cricketcompetitie. Dat gebeurt op zaterdag 15 juli, op het complex van Excelsior’20.

Op de finaledag worden achtereenvolgens twee halve finales en de finale gespeeld. De Topklasse Twenty20 bestaat naast de nationale cricketcompetitie. De teams uit de 'normale' Topklasse én de eerste teams uit de Hoofdklasse doen mee, in totaal achttien teams. De teams worden in vier regio’s verdeeld: ‘Amsterdam Utrecht’, ‘Haarlem Amsterdam’, ‘Haaglanden’ en ‘Rijnmond’. De wedstrijden worden gespeeld met twee keer twintig over. Doordat ze korter zijn, kunnen de wedstrijden ook op avonden worden afgewerkt.

Hermes-DVS en Excelsior’20 vormen met Sparta, Punjab en VOC de regio Rijnmond. De eerste wedstrijden worden komende vrijdag gespeeld. Hermes-DVS treft dan thuis Sparta; Excelsior’20 gaat op bezoek bij Punjab. De wedstrijden beginnen om half zeven.

De KNCB, de nationale cricketbond, heeft op basis van een uitgebracht voorstel van Excelsior’20 de finale vergeven aan de club van Thurlede. De cricketclubs konden tot 1 mei een voorstel indienen. Voor de toekenning van het evenement, zo gaf de KNCB aan, wa het van belang dat een club extra activiteiten rond de finales organiseerde. Excelsior’20 zal rond de wedstrijden zorgen voor entertainment en voor activiteiten op het gebied van jeugdcricket.

Zaterdag 1 juli vinden 1/8 en 1/4 finales plaats (locatie: bij de winnaars van de poules). De halve finales en de eindstrijd volgen dus twee weken later bij Excelsior’20 op Thurlede. Aanvang: tien uur 's ochtend, met om vijf uur de finale.


« Terug