» 24 september 2017

Hoogspringer Raap olympisch verder

Redactie | 28-07-2015

SCHIEDAM - De Schiedammer Rafael Raap (16) heeft zich geplaatst voor de finale van het hoogspringen op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in de Georgische hoofdstad Tblisi.

De finale is morgenmiddag om twintig minuten over vijf plaatselijke tijd. Bij ons is het dan twintig minuten over drie. Raap kwalificeerde zich met een sprong van 1,95 meter. Hij kan nog hoger, want zijn persoonlijk record staat op 2,05 meter. Dat deed hij in Duitsland op een C-interland. "In het begin was het een beetje wennen", zo zei Raap in een eerste reactie. "Ik ben dit soort wedstrijden niet gewend. De laatste sprongen gingen al beter. Woensdag ga ik knallen!", aldus Raap. De winnaar van de kwalificaties sprong 1,97 meter maar volgens Raap zegt dat niet zoveel. "Hij stopte bij 1,97 meter. Dus ik kan niet inschatten hoe hoog hij verder nog springt'. Raap is lid van de Rotterdamse atletiekclub PAC.

Hij komt ook vrijdag nog in actie op het hardlooponderdeel estafette (vier keer honderd meter), om 17.25 uur onze tijd. Het team bestaat verder uit Ryan Pronk, Lars van Hoeven, en Daan Lubberdink. Mocht hij de finale van dit hardloopnummer halen, dan komt hij op zaterdag opnieuw in actie, om 15.40 uur onze tijd. Dat is het allerlaatste onderdeel van deze jeugdolympics. Daarna volgt om 18.00 uur Nederlandse tijd de slotceremonie.

Het NOC-NSF legt uit waar dit toernooi voor staat:

Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) of European Youth Olympic Festival (EYOF) is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Op het programma staan alleen olympische sporten. Tijdens het EJOF maken de atleten kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Zo verblijven de deelnemers gezamenlijk in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen heeft het EJOF een zomer- en een wintereditie. Het EJOF is bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat EJOF-deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen en dat zij kennismaken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.
« Terug