» 18 november 2017

Pakistaanse crickettoppers tonen hun kunnen in Schiedam

Redactie | 01-05-2017
CRICKET - Pakistaanse crickettoppers nemen het zondag tegen elkaar op in Schiedam. Op het veld van Excelsior'20 worden dan de eerste twee wedstrijden in de Pakistan Champions League Holland gespeeld.

Die competitie wordt dit jaar voor de tweede maal gespeeld. Het is een zogenaamde twenty20-competitie, waarin beide teams twintig overs batten. Omdat ze korter zijn dan reguliere cricketwedstrijden, zijn ze spannender om te zien en te spelen. Zodoende is het ook mogelijk zondag twee wedstrijden te spelen, die beginnen om twaalf uur en half vier.

Het Schiedamse cricketpubliek kan met de Pakistan Champions League (PCL) dit jaar genieten van extra topwedstrijden, buiten die van de Topklasse-clubs Excelsior'20 en Hermes-DVS. Het zullen er In deze PCL meer zijn dan vorig jaar en ze worden zowel gespeeld op het complex van Excelsior'20 als bij Hermes-DVS.

In de competitie nemen zes teams het tegen elkaar op. De teams bestaan uit zowel in Nederland als in het buitenland wonende Pakistaanse cricketers. De wedstrijden worden verdeeld over de maanden mei, juni en juli. De opening van de competitie is op Thurlede: zondag vanaf twaalf uur neemt Lahore Avengers het op tegen Islamabad Shaheens, om half vier gevolgd door Gujranwala Tigers tegen Peshawar Badshahs.

Volgende wedstrijden in Schiedam zijn er op woensdagavond 10 mei, eveneens op Thurlede vanaf zes uur, tussen Karachi en Lahore en op vrijdagavond 12 mei ook vanaf zes uur, tussen Sjalkot en Gujranwala. Die laatste wedstrijd wordt gespeeld op het veld van Hermes-DVS. 

De competitie gaat verder op woensdag 17 mei met Islamabad tegen Karachi op Harga en op vrijdagavond 19 mei met de wedstrijd Peshawar tegen Sialkot. Op woensdagavond 31 mei is het dan Lahore tegen Gujranwala. In juni en juli staan zowel op Thurlede als op Harga wedstrijden op het programma. Tijdens de finaledag, die op 30 juli op Thurlede wordt gehouden, staan drie wedstrijden op het programma.« Terug