» 24 september 2017

Raap over 203 centimeter

Redactie | 29-07-2015
SCHIEDAM/TBLISI - De Schiedammer Rafael Raap (16) is vandaag zevende geworden in de finale hoogspringen op het Europees Jeugd Olympisch Festival. Hij sprong 2,03 meter hoog.

Raap plaatste zich gisteren voor de finale van het hoogspringen op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF), dat zich afspeelt in de Georgische hoofdstad Tblisi. Hij kwalificeerde zich met een sprong van 1,95 meter. Hij kan nog hoger, want zijn persoonlijk record staat op 2,05 meter. Vandaag bleef hij twee centimeter onder zijn persoonlijk record. Ook de nummers zes en vijf in de rangschikking sprongen 2,03 meter. De nummers vier en drie sprongen drie centimeter hoger. Een sprong van 2,09 meter van de Ier Carthy Walsh was goed voor het zilver en 2,12 meter van de Oekraïner Nikitin leverde goud op. Het EYOF-record staat op 2,21 meter en het jeugd wereldrecord op 2,33 meter.

De Schiedammer komt ook vrijdag nog in actie op het hardlooponderdeel estafette (vier keer honderd meter), om 17.25 uur onze tijd. Het team bestaat verder uit Ryan Pronk, Lars van Hoeven, en Daan Lubberdink. Mocht hij de finale van dit hardloopnummer halen, dan komt hij op zaterdag opnieuw in actie, om 15.40 uur onze tijd. Dat is het allerlaatste onderdeel van deze jeugdolympics. Daarna volgt om 18.00 uur Nederlandse tijd de slotceremonie.

Nederland staat met vier gouden en twee bronzen medailles derde in de 'medaillespiegel', achter nummer een Italië en nummer twee Rusland.


« Terug