» 24 juli 2017

ZVVS-zwemmers promoveren na winst

Redactie | 26-03-2017

Foto: ZVVS
ZWEMMEN - De jonge zwemmers van Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam (ZVVS) zijn gepromoveerd naar de A-poule. Zij deden dat door tijdens de Regio Westcompetitie in sportcentrum Papendrecht de B-poule te winnen.

Zo ging de teambeker naar ZVVS - waarna het team nogmaals te water ging... Maar ook individueel wisten de zwemmers uit het Waterweggebied een fors aantal prijzen te pakken. Anna van Droffelaar werd eerst op de 50 meter vlinderslag en ook eerste op de 200 meter vrije slag.

Thierry Zulver tikte als eerste aan op de 100 meter schoolslag en deed hetzelfde op de 50 meter rugslag. Evelyn Liket won de 50 meter rugslag en werd tweede op de 100 meter schoolslag. Sophia van Droffelaar ging het snelst op de 100 meter schoolslag en werd ook tweede op de 50 meter rugslag. Jill Nai Chung Tong gaf de anderen het nakijken op de 100 meter schoolslag.

Verder waren er ereprijzen voor Ricardo van der Steen, Tessa Poot, Nadya Putter, Mariëlle van der Vaart, Michelle van der Steen, Wesley Zulver, Hope van Zwol en Jack Hendriksen. De afsluitende estafette 4x50 meter wisselslag (met Michelle van der Steen, Jaap Schoenmakers, Anna van Droffelaar en Lougo Gorre) werd door ZVVS gewonnen.
De teamleiding stelde na afloop: "Mochten we nog eens kampioen worden, is het misschien handig rekening te houden met het nog eens te water gaan van de winnaars - en wat droge kleding mee te nemen."« Terug