» 24 juli 2017

Zwemmers uit regio ontmoeten coryfeeën

Redactie | 07-03-2017


ZWEMMEN - De Ranomi Cup. Die eervolle wedstrijd mochten de minioren van Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam zaterdag zwemmen in het Hofbad in Den Haag. De Ranomi Cup is een initiatief van Ranomi Kromowidjojo om geld in te zamelen voor Unicef. De deelnemers zwommen in totaal € 12.500,- bij elkaar voor dit goede doel.

Nina Papp, Jasmijn Hakker, Hanna van Loenen, Stella van Droffelaar, Marjolijn Offeringa, Anco van der Lans, Efe Tezol, Jack Hendriksen, Thiery Zulver, Metehan Mettin, Luca Erkens en Joey Pop waren de gelukkige zwemmers van ZVVS die bij de eerste Ranomi Cup aanwezig waren.

Er is door iedereen een persoonlijk record gezwommen. Voor sommigen was het een officiële verbetering van een eerdere 50 meter tijd, voor de anderen waren dit de eerste snelle tijden in een 50-meterbad.

Tijdens de wedstrijd zaten de zwemmers in een zwembad naast het wedstrijdbad te wachten tot zij hun eigen race mochten zwemmen. Tegen het eind van de wedstrijden liet ook de naamgeefster van de cup zich zien in de wachtruimte. Tot grote vreugde van de kinderen. Ook andere prominenten kwamen langs, zodat de Schiedamse en Vlaardingse zemmers handtekeningen konden verzamelen van onder anderen Marcel Wouda (trainer) en Olivier v.d. Voort (paralympische zwemmer). Ook werden Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns en Femke Heemskerk gespot. Zo werd het een grote happening voor de ZVVS-zwemmertjes.


« Terug