Categorieën

Service

Meer nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

Meer nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam
Gezond

Meer nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

  • Redactie
  • 16-04-2021
  • Gezond
Meer nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

SCHIEDAM – Het RIVM meldt vandaag 54 nieuwe besmettingen met het Coronavirus die werden vastgesteld bij Schiedammers. Gisteren waren dat 42.

Daarmee loopt het aantal geregistreerde infecties afgelopen week op naar 291, omgerekend naar honderdduizend inwoners 366. Dat cijfer is voor Vlaardingen en Midden-Delfland 345, voor Rotterdam 381 en voor het Westland 465. In onze regio springt Brielle er momenteel ongustig uit met 520 besmettingen per 100.000 inwoners.

Er worden vandaag gelukkig geen ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen vanwege Corona-infectie in Schiedam gemeld.

Ook gekeken naar Nederland is zijn geheel zijn oplopende besmettingen te constateren. Na de computerstoring die woensdag voor een opvallend lage toename zorgde, en de drie duizend meer infecties die gisteren werden gemeld, stijgt dat aantal vandaag nog verder, naar 8966.

Het aantal opnames in ziekenhuizen kwam in het land iets hoger uit, op 242 (gisteren 232). Voor 51 patiënten was afgelopen dag behandeling op de IC nodig (gisteren 39). Er werden de afgelopen 24 uur twaalf mensen geregistreerd als overleden als gevolg van Corona, de helft van het aantal van gisteren. In ons land zijn nu 16.873 mensen met Corona gestorven, aldus het RIVM.