Nexus: goede helft niet genoeg voor de punten

• 19-05-2019

KORFBAL - Nexus moet ploeteren tegen degradatie, de punten komen maar moeilijk binnen. Na een gelijkspel vorige week, was er gisteren verlies.

Terwijl de wedstrijd tegen Reeuwijk begon zoals was besproken. In de voorbereiding was Nexus het spel van Reeuwijk wel duidelijk geworden; ieder was op de hoogte wat zijn of haar opdracht in deze wedstrijd. Dat leidde toch niet voor grip op de wedstrijd voor de gasten uit Schiedam. Het werd 3-1. Na verloop van tijd gingen de aanvallen van Nexus beter lopen en zat het verdedigend steeds beter dicht. Aan het eind van de eerste helft was Nexus de betere partij in het veld, met een voorsprong als resultaat: 8-10 bij rust.

Een prima uitgangspunt om de broodnodige punten binnen te slepen. Maar Nexus wist na de rust niet door te drukken; het was juist Reeuwijk dat vijf keer op rij de korf wist te vinden. Deze achterstand kwam Nexus niet meer te boven. De eindstand werd bepaald op 20-14.

Nexus blijft hiermee in de degradatiezone staan, maar er blijven kansen op handhaving. Te beginnen volgende week, er moet dan gewonnen worden van OZC uit Rotterdam dat een gelijk aantal punten heeft. Deze streekderby staat gepland voor zaterdag half vier op Sportpark Thurlede.