Oranje in halve finale tegen Rusland

• 13-12-2019
Wat een geluk, wat een euforie! Nederland in de finale...

Laura van der Heijden scoorde, het leek alsof de goal niet telde, vanwege een voet op de lijn... en het Russische schot in de laatste seconden ging naast

Nederland wint!

Tranen, aan Nederlandse en Russische kant... maar die van Nederland zijn van geluk

Nog een minuut, Rusland maakt gelijk uit een onmogelijk hoek - de Nederlandse verdediging zit dicht  - opnieuw time out

Hoogspanning!

Nog twee minuten, Nederland staat een punt voor, time out

Nog drie minuten... Abbingh heeft gescoord, Sen scoort tegen maar heeft een overtreding gemaakt

Met vier Nederlandse dames om haar heen scoort... Vyakhireva

Nee, Polman vindt de goal voor de negende keer: 31-30

Het staat 30-30

Time out voor Oranje

Om moedeloos van te worden, niet te stoppen die dame: Vyakhireva

Blijft ook Rusland koel? Zo moeilijk hebben ze het het hele toernooi nog niet gehad

Maar met zeven minuten op de klok zet Abbingh Oranje voor

Olga Fomina maakt gelijk

Martine Smeets scoort vanuit de hoek!

En weer Vyakhireva - kunnen we niet iets verzinnen tegen deze dame?

Maar Dulfer verdient op de cirkel een zeven meterworp - en Abbingh scoort

Wie anders dan Vyakhireva maakt gelijk

Er zit een sensatie in vandaag... zou Nederland voor het eerst de finale bereiken op het WK
Nee, Bont zet Nederland weer voor - Rusland neemt een time out

Het staat weer gelijk

En Polman maakt haar achtste goal!

Wester stopt, nog even rust in de wedstrijd...

Nog twaalf minuten

De tweede Russische keepster stopt

Wester stopt, Rusland is weer compleet, nog altijd 25-26

Russische goal wordt afgefloten, maar Abbingh overkomt hetzelfde

Abbingh met de aansluitingstreffer - en Rusland met een vrouw minder

Op 24-26 krijgt Managarova een tijdstraf wegens toneelspel; ze wilde Dulfer een overtreding aansmeren

De verslaggever zegt: alles moet kloppen - maar deze wedstrijd klopt er ook heel veel voor Oranje

En Dulfer scoort uit haar vijfde schot voor de vijfde keer!

Wester stopt

Frolova scoort de 23-25

En de ploegen zijn weer compleet

Dulfer soort weer!

Om direct weer een bal om de oren te krijgen: Maar in ondertal scoort Dulfer

Keepster Rinka Duijndam mag proberen Sen te stoppen, maar dat lukt niet; het is 21-23

Vladlena Bobrovnikova weet te scoren

Wester was in ondertal even gewisseld - en Polman weet de Russische keepster te passeren!

Vyakhireva profiteert direct

Overtreding Dulfer; ze moet voor twee minuten naar de kant

Goeie pass van Dulfer: Debbie Bont zet Nederland twee punten voor

Wat opvalt: Nederland verdedigt ijzersterk

'Ḱanonskogel' van Abbingh: goal

Snelder haalt Ksenia Makeeva naar de grond - Sen passeert Wester vanaf zeven meter

Maar Polman weet het net wel te vinden: Nederland voor

De twee keepsters stoppen ieder een pol

De tweede helft begint met Nederlands balbezit

De eerste helft zit erop. Nederland heeft een prima helft achter de rug, met snel aanvalsspel en zeker niet de mindere van Rusland. Het wordt spannend na een kwartier rust

Er staan al dertig minuten op de teller, maar Sen mag aanleggen vanaf zeven meter en maakt de gelijkmaker: 16-16

Nog maar een halve minuut te spelen in de eerste helft-  time out van Rusland

De Russische keepster stopt de Nederlandse aanval

Danick Snelder zet Oranje weer op voorsprong

Nederlandse time out met specifiek advies voor Dulfer

Vyakhireva scoort opnieuw

De kleine Vyakhireva is niet te stoppen - maar Dulfer scoort direct uit de tegenaanval

Dulfer verdient een zevenmeterworp - Abbingh scoort

Sen mist, maar Van der Heijden kan een passje niet aan; Dulfer er weer in om te gaan verdedigen

Maar Van der Heijden zorgt voor 13-13

Sen en Anna Vyakhireva zetten Rusland voor

Debbie Bont zet Nederland op 12-11 weer voor

Kelly Dulfer staat koud in het veld of ze scoort!

Polman komt er niet door en Yulia Managarova zet Rusland weer voor

Wat een verschrikkelijk tempo wordt er aan de dag gelegd!

Het gaat hard: 10-10, via Polman en Van der Heijden

Julia Managarova maakt gelijk

Aanvoerster Anna Sen maakt 8-7

Kelly Dulfer speelt niet

Angela Malestein maar 8-6, en Wester redt, maar de Russische keepster doet hetzelfde.

Rusland schiet op de lat

Abbingh speelt zelf in Rusland, bij Rostov Don, en kent de tegenstanders dus goed - de Russische keepster zit in haar team

En Lois Abbingh zet Nederland voor het eerst voor

Save van Wester

Maar Estavana Polman maakt direct gelijk.

Binnen de minuut scoort Sen de eerste goal van de wedstrijd.

We zijn begonnen.

Alleen de winnaar van de finale is zeker van de spelen volgend jaar. De plaats op dit toernooi bepaalt de indeling van de plaatsingstoernooien.

Rusland is favoriet, gezien de grote overmacht waarmee het team dit toernooi zijn wedstrijden won. Maar de twee oefenwedstrijden tussen Nederland en Rusland eerder dit jaar werden 30-31 voor Rusland, en 33-26 voor Nederland.

HANDBAL - Kelly Dulfer maakt zich met het Nederlands handbalteam op voor de halve finale van het wereldkampioenschap in Japan. Oranje treedt in de wedstrijd die gaat over wie de finale mag spelen, aan tegen Rusland.

Die ploeg won in het toernooi al zijn wedstrijden, altijd met ruim verschil. Oranje moest tot dusver drie nederlagen slikken, maar stond er in de wedstrijden waar het om spande.

In de finale van het WK valt ook een ticket voor de Olympische Spelen volgend jaar, ook in Japan, te verdienen.

Schiedam24 volgt de wedstrijd met een liveblog.