Categorieën

Service

Donderdag 27 juni

Donderdag 27 juni
Terug

Donderdag 27 juni

 • 27-06-2024
 • Agenda
 • De Walvisch

  Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen: 2,50 of vijf euro.

 • Stedelijk Museum Schiedam

  Het Stedelijk Museum Schiedam en kunstplatform DAR Cultural Agency presenteren de internationale groepstentoonstelling New Wave, Future Voices in Art. Te zien zijn zes nieuwe zaalvullende installaties van The Nest (Nairobi, Kenia), Nifemi Marcus-Bello (Lagos, Nigeria) en Rotterdam-based kunstenaars Marga Weimans, Ameneh Solati, Yuro Moniz en Elejandro Martinez. Deze kunstenaars staan voor een nieuwe – internationale – beweging in de kunst die vanuit collectieve ervaringen en lokale ecosystemen wereldwijde thema’s aankaarten. 

  Verder een overzichtstentoonstelling van de Deense kunstenaar Else Alfelt (1910-1974). Binnen de internationale Cobra-beweging verwerft Alfelt zich een geheel eigen plek door haar fascinatie voor natuur en de kosmos. In kleurrijke en abstracte landschappen keren voor haar belangrijke motieven zoals de maan, de zon, bergen, rivieren, spiralen en andere natuurlijke elementen, veelvuldig terug.

  Playa is de solotentoonstelling van fotograaf Gilleam Trapenberg die in het museum te zien is. Met een mix van bestaande en nieuwe werken uit zijn langlopende serie Currents verbeeldt Trapenberg de ziel van Curaçao, zoals hij het eiland kent. Playa biedt een eigenzinnig en persoonlijk beeld van Curaçao, waarbij Trapenberg de ervaring van het leven tussen twee werelden tastbaar maakt. Hij transformeert de zolderruimte van het museum tot een installatie die de sfeer van het eiland naar Nederland haalt.

  Wie  ondergedompeld wil worden in een dromerig landschap van vallende groene boomblaadjes, die als bij een zomerbriesje door de lucht dwarrelen, moet naar de video-installatie Reflecties van Geert Mul. De blaadjes veranderen in vurige herfstbladeren, sneeuwvlokken en dwarrelende bloesemblaadjes terwijl je luistert naar een intrigerende soundscape met samples uit Hollywoodfilms, die door Mul zijn bewerkt tot nieuwe dialogen. Alle zintuigen worden aangesproken in deze poëtische, interactieve en immersieve installatie, die voor het eerst in een museale setting te zien is.

  En natuurllijk is het Panorama Schiedam te zien, een overzicht van de Schiedamse geschiedenis.

 • Fluisterboot

  Door de Schiedamse havens voor een bijzonder en spectaculair aanzicht van de stad. Gelardeerd met een hoop leerzame geschiedenis, weetjes en anekdotes. Dat is het concept van de fluisterboot. Er is keus uit een lange vaartocht van tachtig minuten - vertrek half twaalf - en een tocht van zestig minuten, vertrek half twee. Kosten: tien of negen euro, kinderen half geld.
  De vertrekplaats van de fluisterboot is vanaf de steiger naast museummolen De Walvisch aan de Westvest 229 in Schiedam. 

 • Informatiepunt digitale overheid

  Het Informatiepunt digitale overheid is tussen een en drie geopend in de Korenbeurs. Voor vragen over digitaal contact met de overheid of DigiD. Denk aan het aanvragen van een parkeervergunning of het inzien van een pensioenoverzicht. 

 • Werk van de AKCS

  De leden van de stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) tonen hun werk in 'huize' Frankeland. Zo'n veertig kunstwerken zijn er dagelijks te zien.

 • Jonge kunst

  In de praktijk van huisarts Lieneke van de Griendt is werk te zien van de dertienjarige Veronique Kwitowski, geïnspireerd op de Japanse manga- en anime-stijl. 

 • Full house

  Bij Soos Blauwhuis wordt vanaf kwart over een het bordspel Full house gespeeld. Deelnamekosten: zes euro.

 • Taalcafé

  Taalcafé voor niveau A2 op Singel 24 in oost. "Een prettige, gezellige manier om de Nederlandse taal beter leren spreken en begrijpen. Je leert nieuwe mensen kennen en deelt ervaringen met elkaar." Op iedere bijeenkomst komt een ander onderwerp aan de orde. Vaak is er een thema zoals bijvoorbeeld gezondheid, tradities of eten. De koffie en thee staan klaar.

 • Harg-Spaland

  Kunstenares Tiny van Waardenburg exposeert met zestien schilderijen in Harg-Spaland aan de Willem Andriessenlaan. In haar schilderkunst spelen kleuren een belangrijke rol. Zij is groot bewonderaar van de werken uit de Cobra-groep, die ook vaak terug te vinden zijn in haar werk.

 • Wenneker Cinema

  14.00 uur: Ezra
  20.00 uur: Maria Montessori

 • Trektocht

  Trektocht langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam. Vanaf zeven uur vanavond. Zie dit artikel.