Categorieën

Service

Donderdag 7 december

Donderdag 7 december
Terug

Donderdag 7 december

 • 07-12-2023
 • Agenda
 • De Walvisch

  Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

 • De Wissel

  Inloophuis De Wissel is open van twee tot vier. Daar zijn de schilderijen van Bas Verkade te zien: realistisch in voorstelling, surrealistisch in sfeer. 

 • Kunst Werkt

  Tentoonstelling Elementen, in het Art Centre Schiedam. Acht kunstenaars nemen deel aan deze interactieve expositie over de elementen, hun relaties en tussenvormen.

 • Bibliotheek Schiedam

  Taalcafé Singel 24, vanaf half tien.

  Informatiepunt Digitale Overheid balie bemand in Bibliotheek Korenbeurs, vanaf één uur.

  Wandelen en Nederlands oefenen in Schiedam in Bibliotheek Korenbeurs, vanaf kwart over zeven.

  Cursus verhalende fotografie in Bibliotheek Korenbeurs, vanaf half acht.

 • Wenneker Cinema

  14.00 uur: Warnow: Reis naar het Noorderlicht
  20.00 uur: Het Smelt

 • Wennekerpand

  Tim Hartog - De Rijnmondse Oudejaarsconference, vanaf kwart over acht.

 • Jenevermuseum

  In het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is de tentoonstelling ‘Blauw van de Jenever Keramiek in de jeneverindustrie’ te zien. De Schiedamse jeneverindustrie krijgt aan het begin van de 20ste eeuw oog voor de decoratieve kunsten in relatie tot reclame- en verpakkingsmateriaal. Dat het traditionele decor van Delfts blauw – ons oer-Hollandse product – ook wordt gebruikt voor jeneverflessen, is dan ook logisch. Twee mooie Nederlandse producten worden met elkaar gecombineerd, en dat in allerlei varianten. 

  In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.

  Van elf tot vijf na reservering (E: [email protected]) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.