Categorieën

Service

Zaterdag 13 april

Zaterdag 13 april
Terug

Zaterdag 13 april

 • 13-04-2024
 • Agenda
 • Kindermuziekweek

  Vanaf twee uur: kinderconcert ‘Een bos vol muziek’ door Spotlight Orchestra – Wennekerpand Vijgensteeg Schiedam Centrum. Muzikaal verhaal naar het gelijknamige kinderboek van Susan Overmeer. Toby droomt ervan om met de merels mee te zingen. Maar wanneer zijn droom eindelijk werkelijkheid wordt en hij begint te zingen, rent iedereen weg. Zo vreselijk klinkt zijn gezang! Teleurgesteld vlucht Toby dan het bos in, want hij zal nooit mooie muziek kunnen maken… Maar gelukkig ontdekte Toby nog een ander talent en lukt het toch nog om muziek te maken met de merels en de andere dieren in het bos. Eind goed al goed. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door Spotlight Orchestra uit Dordrecht onder leiding van Jan Gerrit Adema. Leuk voor het hele gezin! Toegang voor kinderen tot en met twaalf jaar gratis, voor alle activiteiten na reservering op I: www.sintradboud.nl/kindermuziekweek.

 • Dinerconcert

  In 't Huis te Poort wordt vanavond een dinerconcert aangericht. Kate Semmens, sopraan en Steven Devine, klavecimbel, verzorgen het concert ‘Changing tastes – developing English song from Henry VIII to the High Baroque’.
  In dit vierdelige concert komt de ontwikkeling van het Engelse lied in al zijn rijkdom aan bod: van de 16e-eeuwse William Cornysh tot de 18e-eeuwse William Boyce. En natuurlijk komen we onderweg diverse grootheden tegen als Henry Purcell en John Blow.
  Het Engelse duo Kate Semmens en Steven Devine staat vooral bekend om hun Engelse Barokreeks Delicatessen en hun Bachvertolkingen. Voor wie ze wil leren kennen: hun geestige en satirische filmpjes zijn op YouTube te vinden 
  Informatie en reserveren, E:  [email protected]; kosten: zestig euro.

 • Sam's Kledingactie

  Herdraagbare kleding en schoeisel, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel (beddengoed, verpakt in aparte zak) wordt ingezameld via Sam's Keldingactie. Vandaag staan vrijwilligers van de inzamelaar tussen tien en twaalf uur klaar in De Ark aan het Hargplein 101.
  De opbrengst van de inzameling gaat gaan een project voor 
  hulp aan schoolkinderen en hun ouders in het Shabee Sombo district in Ethiopië, zodat zij de kans krijgen te ontsnappen aan de armoedecirkel en een toekomst kunnen creëren. 

 • Boekenmarkt

  Boekhandel Louis Tinner houdt vandaag de Schiedamse boeken- en platenmarkt. Op het Land van Belofte in het centrum van Schiedam kun je rondstruinen langs kraampjes met tweedehands boeken, waaronder Nederlandse en buitenlandse literatuur, kinderboeken, strips, thrillers, kunstboeken, biografieën, kookboeken, geschiedenisboeken, (streek)romans, boeken over de regio, enz. Qua vinyl kun je een uitgebreid aanbod verwachten in vele genres, van pop tot rock en van jazz tot classics. Zowel voor verzamelaars als voor koopjesjagers is er volop keuze. De boeken- en platenmarkt is geopend van tien tot vijf uur en de entree is gratis.

 • Art Centre Schiedam

  Bij het Art Centre Schiedam is de tentoonstelling ‘Glinsteroogjes: De dichter! En vrienden’ te zien, georganiseerd door Kunst Werkt.
  Deze expositie is een eerbetoon aan Gerrit van Schuppen, de helft van het kunstenaarsduo SAGE, die vorig jaar op 14 mei op 72-jarige leeftijd overleed. Samenstellers zijn Aldo Hoeben en Saskia van Herwijnen, Gerrit’s levens- en kunstpartner in SAGE. De tentoonstelling omvat werken van Aldo Hoeben, Diet Wiegman, Helen White, Jet HH Crielaard, Marcel van Maele, Michel Snoep, PJ Roggeband, Renaat Ramon, Rob van der Ven, Sjef Henderickx en Yvon Koopman. 
  Geopend van een tot vijf.

 • Wenneker Cinema

  20.00 uur: Promised Land
  20.30 uur: Bonnard, Pierre et Marthe

 • Boekenmarkt 2/Jacobuskerk 2

  Van elf tot twee is het boekenmarkt ook in de monumentale pastorie van de Jacobuskerk, Kerkweg 51 in Kethel. De opbrengst is voor het broodnodige onderhoud van dit fraaie monument. 

 • Theater aan de Schie

  20.15 uur: Ellen ten Damme & Kamerata Zuid