» 14 december 2017

10 december 2017

Redactie | 10-12-2017
SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 10 december onder meer:

Lunchlezen


Bij boekhandel Post Scriptum is vandaag 'de koningin van het korte verhaal' te gast: Sanneke van Hassel (1971). Vanaf twaalf uur. Kosten:  € 8,- (incl. lichte lunch).


Vreemde Vis


Expositie van drie kunstenaars actief in atelier De Kleine Vis in Rotterdam. Georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam, in samenwerking met Atelier 'Kleine Vis', Stichting Zona Franca en Vluchtelingenwerk Nederland, afdeling Maasdelta. Het gaat om Mosab Anzo (Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili) tonen hun recente schilderijen en collages. Van tien tot vijf.


Dansen


In De 5 Molens wordt vanmiddag gedanst onder het mott 'Mag ik deze dans van u?' Vanaf half drie. Toegang: 3,50 euro.


Kunst Werkt


Identiteit. Daarover gaat de tentoonstelling 'Rooting Inbetween', vanaf vandaag in Ruimte in Beweging, georganiseerd door Kunst Werkt
Rooting is een rondreizend internationaal kuntstproject. Samen onderzoeken de deelnemende kunstenaars identiteit in het algemeen en die van zichzelf in het bijzonder. Rootiing Inbetween is het tweede deel van het project, dat vorig jaar in het Duitse Remagen werd begonnen.
De deelnemende kunstenaars zijn Rommert Boonstra, Brian Decay, Nina Dreyer Henjum, Ali Hamadi, Wilma Kun, Zhanhong Liao, Marc Muller en Harry Schumacher.
Van een tot vijf, vandaag voor het laatst, dus vanaf half vier de zogenaamde finassage.


Wenneker Cinema


13.00 uur: Dikkertje Dap
15.00 uur:  Una mujer fantastica


Koopzondag


De winkels in De Nieuwe Passage zijn vandaag tussen twaalf en vijf geopend.


De Drie GlaasjesVanaf vier uur komt de proefkring bij elkaar in jeneverie 't Spul


Ketelfactory

 
Het Geheugentheater heet de nieuwste tentoonstelling in de Ketelfactory op de Hoofdstraat. Niek Hendrix bouwt monumentale kabinetten uit tot een ruimtevullende installatie.
Hendrix maakt schilderijen die hij baseert op reeds bestaande beelden en plaatst ze in grote kabinetten. Via het schilderen en rangschikken van de beelden, wil hij er achter komen waarom beelden worden gemaakt en op wat voor manier ze op ons inwerken. Van een tot vijf.


Theater aan de Schie


Chris Powell bespeelt het theaterorgel, vanaf drie uur.  Toegang: 12 euro.


Jenevermuseum


In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.


Stedelijk Museum


Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.
Gastconservator Marije Vogelzang stelde de tentoonstelling samen en geeft vandaag een lezing. Vanaf elf uur, aanmelden gewenst.

Terwijl de ene kunstenaar zich uitleeft met verf of potlood, kiest stanley brouwn (1935-2017) voor ‘afstand’ en ‘maat’ als materiaal. Zijn werk gaat over richtingen en afstanden en hoe je daar in te bewegen. Als een van de radicaalste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw had hij in 1970 zijn eerste museale tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De foto's van Ksenia Galiaeva (Pskov, 1976) stralen een lome rust uit. Ze fotografeert haar directe omgeving: haar moeder en vader en hun teckel in en rondom hun datsja op het Russische platteland. Zelf spreekt ze van ‘vanitas stillevens, maar dan van mensen’. Op de tentoonstelling laat ze ook een tweede serie zien: wolkenfoto’s, gemaakt vanuit haar raam in Nederland. Ook exposeert ze kamerschermen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.


« Terug