» 14 december 2017

12 december 2017

Redactie | 12-12-2017
SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 12 december onder meer:


Alzheimercafé


In Frankeland vanavond tussen zeven en half tien Alzheimercafé. Voor mensen met dementie, hun partner en overige mantelzorgers. Vanavond: jaarafsluiting met een bijzondere verrassing.


Mantelzorgcafé


Jaarafsluiting voor de regelmatige Mantelzorgcafés, georganiseerd door Minters. Aanvang tien uur, in De Wilgenburg achter de Singelkerk.


Vreemde Vis


Expositie van drie kunstenaars actief in atelier De Kleine Vis in Rotterdam. Georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam, in samenwerking met Atelier 'Kleine Vis', Stichting Zona Franca en Vluchtelingenwerk Nederland, afdeling Maasdelta. Het gaat om Mosab Anzo (Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili) tonen hun recente schilderijen en collages. Van tien tot vijf in de Korenbeurs.


Business & Drinks


Netwerkborrel+, dat wil zeggen een workshop, een spreker of een ludieke actie.
Vanavond: imagostyling door Romany van Oostrom Soede, Imago Stylist (It’s All About Style), voor dames én heren, in Gallery Jacques Tange, Grote Markt 6. Vanaf vijf uur inloop.


Borstvoeding


Voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding, verzorgd door Franciscus Vlietland, gericht op moeders en partners. De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van Franciscus Vlietland. Van half acht tot negen in het Auditorium van het ziekenhuis.
Aanmelden gewenst, via de Patiënten Service Bureau, E: psb@franciscus.nl of T: 010 – 893 93 93.


Digitaal Spreekuur


Voor ieder met vragen over het gebruik van een mobieltje, laptop, tablet of e-reader. Tussen een en vier vanmiddag in de bibliotheek in De Brug aan het Heijermansplein is er een inloop. Deskundige vrijwilligers van het Leercentrum Seniorweb Bibliotheek Schiedam zitten klaar om advies te geven.


Jenevermuseum


In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.


Stedelijk Museum


Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Terwijl de ene kunstenaar zich uitleeft met verf of potlood, kiest stanley brouwn (1935-2017) voor ‘afstand’ en ‘maat’ als materiaal. Zijn werk gaat over richtingen en afstanden en hoe je daar in te bewegen. Als een van de radicaalste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw had hij in 1970 zijn eerste museale tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De foto's van Ksenia Galiaeva (Pskov, 1976) stralen een lome rust uit. Ze fotografeert haar directe omgeving: haar moeder en vader en hun teckel in en rondom hun datsja op het Russische platteland. Zelf spreekt ze van ‘vanitas stillevens, maar dan van mensen’. Op de tentoonstelling laat ze ook een tweede serie zien: wolkenfoto’s, gemaakt vanuit haar raam in Nederland. Ook exposeert ze kamerschermen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.


« Terug