» 14 december 2017

PVV’ers sluiten zich aan bij partij Rose-Villerius

Redactie | 24-11-2017
SCHIEDAM – De Schiedamse PVV-leden Jan Meesters en Monique Rotteveel hebben zich aangesloten bij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS), de nieuwe partij van gemeenteraadsleden Andreas Rose en Arie Villerius.

Dat laat Villerius weten in een persbericht. Volgens hem is de toetreding van Meesters en Rotteveel het directe gevolg van het besluit, dat donderdag genomen zou zijn, dat de PVV in Schiedam niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018.

Ook in Vlaardingen zou de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders niet meedoen. “Het bleek niet makkelijk te zijn het geschikte aantal personen op de kieslijst te krijgen in beide steden”, zegt Villerius. Van PVV-zijde hebben we nog geen bevestiging kunnen krijgen.

Villerius is nu nog gemeenteraadslid voor Leefbaar Schiedam. De partij doet niet mee aan de verkiezingen, slaat het een keertje over, maar heeft wel met de AOV een verbond gesloten waardoor een aantal partijleden op een gezamenlijke kandidatenlijst komen. Dat is vandaag bekend geworden. Villerius echter had eerder al besloten om een eigen koers te varen door samen met Andreas Rose een nieuwe lokale partij te vormen. Rose is raadslid voor Gemeente Belangen Schiedam, maar die partij hief zich een paar maanden geleden op.

Villerius: “Alle officiële papieren zijn inmiddels ingevuld. LOS is nu formeel opgericht. We streven ernaar om het verkiezingsprogramma zeer binnenkort te presenteren.”

Voormalig ambtenaar en milieudeskundige Jan Meesters en de gedreven Monique Rotteveel benaderden LOS uit interesse. De gesprekken leidden ertoe dat ze zich allebei graag aansluiten bij de partij van Rose en Villerius.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de AOV met ‘Leefbaren’ en LOS inhoudelijk van elkaar verschillen.« Terug