» 14 december 2017

Kinderen maken Winterlicht - ook

Redactie | 04-12-2017

Verbinding, van Bart Ensing
Red. In eerste instantie werd in dit artikel foutief de term Winterland gebruikt.

SCHIEDAM - De kinderen kunnen hun deel doen in het lichtfestival Winterlicht. Zij brengen licht in het Julianapark.

De officiële opening van Winterlicht is op donderdag 14 december om half zes. Vuurkunstenaar Marc Geraads steelt dan de show; daarna wordt een werk van Yvon Koopman - ‘Dons’ - onthuld in een bijzondere dans met kinderen.

De jongste Schiedammers zijn dan met hun lampionnen vanaf De Erker naar het park gelopen, in een verlichte optocht. Hun lichtbronnetjes hebben ze gemaakt onder leiding van Rachel de Boer. Dat gebeurt aanstaande donderdag in De Erker, van drie tot zes. Aanmelden voor deelname gewenst.

Winterlicht duurt drie dagen. Alle lichtwerken zijn geïnspireerd op het thema Schitterend, en speciaal gemaakt voor het Julianapark. Aldo Hoeben komt met een hypnotiserend lichtgevend mos, dat reageert op beweging van bezoekers. Castor met de BOOM BOOM-boom, die antwoordt met licht en geluid als je komt ‘treehuggen’. Er is ook het eindeloos weerkaatsende werk ‘Infinity’ van Engelsman Stephen Newby en het werk van de Belg Marc Swysen: honderden petflesjes doorweven met lichtgevende draden, die als tranen oplichten in een ritmisch interval. Uit Frankrijk komen Francine en Alain; met ‘Orion on earth’ brengen zij een ode aan de nachtelijke hemel, met oplichtende sterrenbeelden en mysterieuze geluiden.

Bijgaande foto toont het werk ‘Verbinding’ dat Bart Ensing maakt voor Winterlicht.

Zie ook dit artikel.
« Terug