Agenda

Zaterdag 16 oktober

16-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 26 oktober onder meer:

Eenakterfestival

De organisatie van het Eenakterfestival belooft 'een heerlijke toneelavond'. "Apollo, Utile Dulci en Knap bleken helderziend toen zij reeds in december 2019 kozen voor het thema ‘Het Ongeluk’. Vanwege de terugkeer naar (bijna) normaal serveren de toneelgroepen echt een heerlijk theateravondje." In het Wennekerpand, vanaf 20.15 uur.
Op het menu staan ‘Een lichte lunch’ van Peter van Straaten, ‘Schoon’ van Jos Ahlers en ‘Het Jubileum’ van Anton Tsjechov’. Als toetje is er natuurlijk ‘Geluk bij een ongeluk’ van Corrie van der Rol.
"De theatergroepen zijn door veel mensen uit het publiek op een fantastische wijze gesteund door hun bestelde kaartjes voor 2020 te doneren. Zo is het mogelijk geworden om dit jaar de prijs voor een kaartje op € 14,- te houden. Bestellen kan via I: knapschiedam.nl/shop

Ketelfactory

Openingsdag van De Reis, de afscheidstentoonstelling van de Ketelfactory.
De tentoonstelling heeft veel kwetsbaar en tot bezinning stemmend werk van kunstenaars als Arita Baaijens, Wineke Gartz, Elsa Hartjesveld, Aldo Hoeben, Ton van der Laaken, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Kim Everdine Zeegers en vele anderen.
De Reis omvat drie wandelingen (audiotours), een tentoonstelling (waarvoor het gebouw een gedaantewisseling heeft ondergaan), films en boeken. Van een tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Mijn beste vriendin Anne Frank

Maaltijd in de wijk

In de Erker wordt vandaag een maaltijd geserveerd voor ieder die wil aanschuiven. Kosten: vijf euro. Vanaf half zes.

Jeu de boules

Bij SKV Nexus. Verzamelen 10.30 uur, loting 11.00 uur - € 2,00. Bij twijfel over doorgaan: T. clubhuis: 010-4711920 of Freek, 06-50416014.

Gratis clinic basketbal

Is basketbal iets voor jou? Kom het ontdekken tijdens een gratis clinic van basketbalvereniging Juventus. Er wordt in drie leeftijdscategorieën gespeeld: van 6 tot en met 12 jaar, van 12.30 tot 13.30 uur, van 13 tot en met 16 jaar van 13.30 tot 14.30 uur en 17-plus van 14.30 tot 15.30 uur. De clinic is buiten op Het Schieveldje, op de hoek van de Celsiusstraat en de Stationstraat. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de naastgelegen Sportzaal Oost, thuisbasis van Juventus.

Hof van Spaland

Vanaf twaalf uur in het winkelcentrum: levende standbeelden.

Buurtbankje

In het speeltuintje aan de Stationsstraat naast nr 98 kan ieder een kop koffie of thee komen drinken. Ook kun je een kijkje nemen bij de plantenbieb 't Stekkie waar je planten kunt halen en brengen. Van twee tot vier.

Andere ogen

In Ruimte in Beweging ontvangt Kunst Werkt het Cultureel Forum Schiedam. Dat laat werk zien van jonge fotografen. Met een stipendium van het forum hebben deze de sociale transities van de Schiedamse bevolking in beeld gebracht. De fotografen zijn Lana Mesić, Desiré van den Berg en Çigdem Yuksel. Zij zijn geselecteerd door een vakkundige jury bestaande uit Anne de Haij, Reyn van der Lugt en Rebecca Simons.
De openingstijden zijn verruimd van 12.00 uur tot 17.00 uur. Toegang voor volwassenen: drie euro.

Goed Nieuws Club

De ‘Goed Nieuws Club’ is een club voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, die vandaag bij elkaar komt in het pand met het WOT in de Leliestraat 10. Van half twaalf tot een.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Schrijfworkshop

Kinderboekenschrijfster Jonne Kramer komt op bezoek bij Post Scriptum om een schrijfworkshop aan kinderen te geven; voor de gelegenheid met als thema 'Worden wat je wil'. Voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar, vanaf elf uur,  de toegang is gratis. Opgeven gewenst via E: info@postscriptum.nl.

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.