Agenda

Dinsdag 19 oktober

19-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 19 oktober onder meer:

Plandelaars van Oost

De plandelaars van Oost vertrekken om 19.30 uur vanaf het wijkhuis (Boerhaavelaan 79). De plandelaars ruimen rondslingerende blikjes, flesjes en ander zwerfvuil op en maken via de Buiten Beter-app melding van volle prullenbakken of grofvuilbijplaatsingen. Iedere week wordt een ander stukje van de wijk aangepakt. Dat levert niet alleen opgeruimde straten op; je leert ook nieuwe wijkgenoten kennen en bent lekker in beweging. Wil je ook een steentje bijdragen aan een schoon Oost? Plandel dan een keertje mee. Voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken wordt gezorgd.

Gemeentearchief

Schiedam had in 1896 een nationale primeur: de 'waspitten' van de Stearine Kaarsenfabriek Apollo staakten om dezelfde loonsverhoging als de mannelijke arbeiders te krijgen. Het Gemeentearchief Schiedam vertelt de geschiedenis van de fabriek en diens werknemers met een publicatie en een expositie. Te zien aan het Stadserf tussen negen en vijf.

Mobiele wijktafels

In oktober worden er twee mobiele wijktafels georganiseerd rond het thema veiligheid en in het bijzonder woonoverlast (overbewoning, illegale kamerverhuur, herrie, burenruzie). Hierover kun je in gesprek met onder meer de wijkagent, wijktoezichthouder, jongerenwerkers en medewerkers van Toezicht & Handhaving en het Interventieteam Woonoverlast. Vandaag zijn ze in de omgeving van De Peperklip, van 18.00 tot 20.00 uur. Er wordt bij bewoners aangebeld maar je kunt ook langskomen.

Puzzelspeurtocht en koekjes versieren in De Walvisch

In de herfstvakantie pakt museummolen De Walvisch uit met een herfstactiviteit voor jong en oud. Op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 oktober organiseert museummolen de Walvisch een puzzelspeurtocht, daarna kan je koekjes versieren en de molen bezoeken. Om 13.30 uur start de puzzelspeurtocht buiten vanaf de molen voor kinderen en hun begeleiders. Na een wandeling van ongeveer 1 uur ontvangen we je weer in de molen kijken we na of je de puzzel goed hebt opgelost. Dan krijgen je limonade en mag je koekjes versieren op de vide. Je kan ook onder begeleiding de molen in en graan malen. De activiteit is alleen bestemd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. En duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Volwassenen begeleiden de kinderen bij de puzzelspeurtocht buiten en mogen aanwezig zijn bij het koekjes versieren. Volwassenen betalen bij bezoek aan de molen entree. De kosten bedragen drie euro per kind, aanmelden kan via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl.