Donderdag 26 april | Schiedam24
Agenda

Donderdag 26 april

26-04-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 26 april onder meer:

Koningsnacht

Koningsdag begint in Schiedam vandaag. Vanaf acht uur vanavond zijn er optredens van onder meer Johnny Valentino, One Two Trio en De Lekke Band. Met ook DJ Ikey en Jack Kerklaan. Organisatie: Centrum Management Schiedam.

Lucas

DJ Loekie draait Hollands goud, voor jong en oud, bij Lucas. Vanaf negen uur vanavond. 

Kingsnight Edition

Feest in Zaal Beatrix, voor de liefhebbers van housemuziek. Verschillende stijlen housemuziek zoals Deep house, Tech house en Latin house komen aan bod. DJ's zijn Malos Gentes, DJ Creeps en Glove Compartment. Van tien uur vanavond tot vier uur vannacht.

Kunstenaarscafé

Vanaf vier uur een biertje of borrel - of een Spa'tje bij Mooi Werk aan de Hoogstraat. Dit keer met als speciale gasten de kunstenaars Sven Signe den Hartogh, Carolina Koster en Veld en Vaas. Zij nemen alle drie deel aan de Open Expo Museumweek.

De Graauwe Hengst

22.00 uur: Sterk Spul

De Wervelkolom

Inloopspreekuur in de hal van het ziekenhuis (van tien tot twaalf) door de Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten

Wenneker Cinema

20.30 uur: Le Redoutable
21.00 uur: The Post

De Wissel

Aquarellen - geïnspireerd door de natuur - van Violijn zijn te zien in inloophuis De Wissel, tussen twee en vier vanmiddag open.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Nick & Simon - Aangenaam

Door de ogen van de Schiedammers

De twintig foto’s uit de 229 die door Schiedammers werden ingezonden op verzoek van B&W, die de meeste likes kregen van hun stadgenoten. In de Korenbeurs.

Drie Maas Stede

Fototentoonstelling 'Het verpleeghuis is het einde'. Voortgekomen uit een boek met dezelfde titel, met portretten van bewoners en artsen van verpleeghuizen in Nederland. Dagelijks te zien.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Het museum is van elf tot vijf geopend.