Agenda

Zaterdag 6 augustus

06-08-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 6 augustus onder meer:

Museummolen De Walvisch

Meedoen aan ee een kleurwedstrijd. In de molen kun je een kleurplaat inkleuren. Versier jouw kleurplaat zo mooi met potloden, stiften, stickers, glitters als je kunt. Als je helemaal tevreden bent, lever de kleurplaat in en je krijgt een windmolentje mee naar huis. Op 14 augustus is de prijsuitreiking in museummolen de Walvisch door molenaar Matthieu.

Natuurcafé Help de bijen

Natuurlijk Waterweg Noord houdt een Natuurcafé vanaf tien uur tot twaalf uur. Anna Kreffer vertelt hoe je in je tuin en balkon de wilde bijen kunt helpen. Ook zijn er mogelijkheden om een eigen bijenhotel te maken. Locatie: natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Streetrules - De Betrokken Spartaan

Vanaf twee uur in Woudhoek en vanaf die tijd ook aan het Wibautplein.

Art Centre Schiedam

Expositie In Kleur Gevangen, van Kunst Werkt. Expo over de invloed van gekleurde wanden op kunstwerken; wat 'doet' kleur met het kunstwerk? De bezoekers kiezen een werk uit, de suppoost verhangt het werk en gaat in gesprek over het resultaat. Vaaf éém uur tot vijf uur bij Art Centre Schiedam, Lange Nieuwstraat 191.

Stedelijk Museum Schiedam

Tentoonstelling Zeevonkengesproei. Een solotentoonstelling van Zoro Feigl.

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Jenevermuseum

Expositie De Molens, het gezicht van Schiedam.

Speurtocht Locomotiefsteeg. Ontdek alle brandijzers in de Locomotiefsteeg. De Locomotiefsteeg is genoemd naar branderij De Locomotief die hier vroeger was. In de steeg zie je ook het kunstwerk Overloop; een lint van 1174 kleitegels stroomt van de Hoogstraat naar de Lange Haven. Op de tegels zie je brandijzers waarmee vroeger kistjes jenever gebrandmerkt werden. Het museum heeft een speurtocht uitgezet in de steeg. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Vraag ernaar bij de balie van het Jenevermuseum.

Bibliotheek Schiedam

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Adres: Lange Haven 145. De toegang is gratis.