Agenda

Donderdag 11 augustus

11-08-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 11 augustus onder meer:

Kids Bouwdorp

Met een speciaal programma dat geheel in het teken staat van ‘reis rond de wereld’ kan je vanaf tien uur tot drie uur onder professionele begeleiding aan het bouwen. Deze week onder het thema: Suriname. Locatie: Excelsior ’20, Sportpark Thurlede – Parkweg 415.

Wijkcentrum De Erker

Creaclub van negen tot half twaalf.

Lunchroom van half één tot twee uur.

Kookpot De Erker, van drie tot zeven uur. Menu: Broccoli met verse worst. Kosten: zeven euro vijftig. Aanmelden voor half twee. 

Museummolen De Walvisch

In museummolen De Walvisch kan je in de zomervakantie hulpmolenaar worden. Ga samen met de molenaar op zoek naar het geheim van de molen. Hij neemt je mee helemaal naar de kap van de molen, een plek waar je anders nooit komt en je mag samen met de molenaar op de foto. Na afloop word je door de molenaar benoemd tot hulpmolenaar van molen De Walvisch en ontvang je een bijbehorend certificaat. De activiteit kost twee euro vijftig exclusief de entreeprijs en is geschikt vanaf zes jaar. Er moet een ouder bij de kinderen blijven. Tijd: vanaf twaalf uur en om vanaf twee uur.
Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

Jeu de Boules

Vanaf twee uur aan de Maasboulevard.

De reuzespin van Louise Bourgeois

Vanaf twee uur in Bibliotheek Korenbeurs. Louise Bourgeois is beeldhoudster en maakt enorme beelden van spinnen en dieren. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar maken hun eigen fantasiedier met lange poten. Info: I: https://www.debibliotheekschiedam.nl/agenda/2022/reuzespin.html.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

Stedelijk Museum Schiedam

Tentoonstelling Zeevonkengesproei. Een solotentoonstelling van Zoro Feigl.

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Speurtocht Locomotiefsteeg

Ontdek alle brandijzers in de Locomotiefsteeg. De Locomotiefsteeg is genoemd naar branderij De Locomotief die hier vroeger was. In de steeg zie je ook het kunstwerk Overloop; een lint van 1174 kleitegels stroomt van de Hoogstraat naar de Lange Haven. Op de tegels zie je brandijzers waarmee vroeger kistjes jenever gebrandmerkt werden. Het museum heeft een speurtocht uitgezet in de steeg. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Vraag ernaar bij de balie van het Jenevermuseum.

Cognitieve fitness

Georganiseerd door Seniorenwelzijn, wordt op drie opeenvolgende donderdagen gewerkt aan de cognitieve fitness: een combinatie van fysieke inspanning en intellectuele uitdaging. Met behulp van leuke en uitdagende oefeningen worden de hersenen gestimuleerd.
Vandaag vanaf tien uur de eerste bijeenkomst. Kosten: negen euro voor drie keer.

Bibliotheek Schiedam

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Adres: Lange Haven 145. De toegang is gratis

Jenevermuseum

In de Melcherszaal van het musuem worden onder de noemer 'De molens, het gezicht van Schiedam', schilderijen en foto’s op doek getoond uit de collectie van De Schiedamse Molens. Tevens is daar werk te zien van het Stedelijk Museum Schiedam, een particuliere collectie en van kunstenaar Aldo Hoeben. Andere kunstenaars zijn Charles Kemper, Lana Mesic, Piet Groen, Adriaan van der Schouw en Herman Paradies.
In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Fluisterboot

Op een milieuvriendelijke open fluisterboot door het Schiedamse stadshart. Een gids weet veel, en vertelt er begeesterd over. Er is een lange tocht van een uur en twintig minuten, die vertrekt om half twaalf. De afvaarten van half twee en drie uur duren een uur. Het op- en afstappunt is naast molenmuseum De Walvisch. Kosten: 8,50 euro voor een volwassene, vier euro voor kinderen van vier tot twaalf. Arrangementen met het Jenevermuseum zijn er ook.