Agenda

Maandag 8 augustus

08-08-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 8 augustus onder meer:

KidsBouwdorp

Met een speciaal programma dat geheel in het teken staat van ‘reis rond de wereld’ kan je vanaf tien uur tot drie uur onder professionele begeleiding aan de slag. Locatie: Excelsior ’20, Sportpark Thurlede – Parkweg 415.

Streetrules - De Betrokken Spartaan

Vanaf twee uur in de Stationstraat en vanaf die tijd ook aan het Wibautplein.

Bibliotheek Schiedam

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Adres: Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Maak Mondriaan mee, vanaf twee uur. Kunstklasdocente Stefanie Kampman vertelt je hoe Mondriaan is gekomen op de schilderijen waarmee hij bekend is geworden, de gekleurde vlakken in de primaire kleuren rood, blauw en geel. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je je eigen Mondriaan. Je kan een schilderij maken zoals hij dat deed in zijn tijd rond 1910, maar ook 2022 versie. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

Mobiele grofvuilinzameling in Oost

Vanaf zes uur in de Dieselstraat.

Schaakpartijen

Vanaf acht uur in Hof in Zuid.