Agenda

Vrijdag 23 september

23-09-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 23 september onder meer:

Het verdronken land van Doggerland

Een muzikaal beeldende voorstelling over zeespiegelstijging en het aanpassingsvermogen van de mens. Met bestaande composities, een soundscape en zandkunst gaat Domestica Rotterdam tot wel een miljoen jaar terug in de tijd, brengt het muziekensemble bij de voormalige glasfabriek een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee tot leven. Én gaat het verhaal via de industrialisatie, de aanleg van de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden, verder naar de uitdagingen van de toekomst. Om vier uur vanmiddag en acht uur vanavond.
Kosten: 19.50 uur. Zie de banner op deze site.

Muziek in de Tuin

Vrijmibo in de tuin van de Grote Kerk, met lekkere muziek en dito snacks. DJ Marcoss zorgt voor muziek uit de jaren 80 en 90, met The Cure, U2, Brice Springsteen, Bronski Beat, George Micheal, the Poema’s, Kid Creole and the Coconuts en vele andere hits. Met lichtshow en meer spektakel. Vanaf zes uur.

Open Art Exchange

Groepstentoonstelling 'Africa Now II', met nieuwe textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverf schilderingen met collage en pentekeningen op papier en sculpturen in alabaster stone van vier Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit vier verschillende landen. Vanaf tien uur te zien, tot en met zes uur.

Brandersfeesten

The Kik opent vanavond de Brandersfeesten. Dat gebeurt op het Land van Belofte, vanaf half negen.
Het programma bij Sjiek is uitverkocht.
Bij café Pleinzicht valt tussen half negen en half twaalf te genieten van coverband Page One.
In de Passage speelt Lost and Found, vanaf half een vanmiddag.
Bob Offenberg treedt op, op het podium dat door 't Anker, Oniria en De Eenling wordt verzorgd op de rol van de Hoogstraat, vanaf acht uur.

Inloophuis De Wissel

De Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen toont foto's van Stad en Natuur, in een expositie. Te bezoeken vanaf twee uur tot vier uur.

Kermis

De Schiedamse kermis op het Stadserf is vandaag van een uur tot middernacht geopend.

Theater aan de Schie

Laad- en Losfestival met Mike Boddé & The Royal Dutch Scam - Celebrating The Music of Steely Dan. Vanaf negen uur 's avonds.

Taalles

Taalles specifiek voor Turkse vrouwen. Tussen twaalf en twee in het wijkhuis Dreesplein.

Het Experiment - De Kabouter

Met de tentoonstelling ‘Het Experiment’ geeft Kunst Werkt jonge, recent afgestudeerde kunstenaars van de Willem de Koning Academie in Rotterdam een kans om hun werk te tonen. De drie, Paul Mogwitz, Sachia Pereira-Stolle en Donatas Tretjakovas zijn geselecteerd voor een Artist in Residence van een maand op 'De Kabouter', het atelierschip tegenover molen De Palmboom. Deze kunst is in de expositieruimte van Kunst Werkt te zien én in De Kabouter. Tussen een en vijf.

Schiedam Dance Event

In Zaal Beatrix, tussen elf uur vanavond en drie uur vannacht.

It went dark

'Immersief theater', dat Schiedammers op een andere manier naar hun stad wil laten kijken in het stuk 'It went dark'. Realisatie: Studio Puck van Dijk realiseerde het stuk. Met behulp van een speciale app loopt de deelnemer een route over Nieuw-Mathenesse. Theater 'op het grensvlak van locatietheater, film en technologie'.
Twee 'voorstellingen', vanaf half acht en vanaf half negen. Kosten: 25 euro.

Vitamine G

Tussen twaalf en vier 'activiteiten voor een gezonde geest' in De 5 Molens.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Les Intranquilles
20.00 uur: Alcarras
20.30 uur: Les Intranquilles

Hiphopdansen

In wijkcentrum Oost, van vier tot zes vanmiddag.

Bibliotheek

De expositie 'De kleuren van emotie' van kunstenares Cristina Vaudo is dagelijks te zien op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Korenbeurs. Van tien tot vijf.

Stedelijk Museum Schiedam

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Creadag

In het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein, van twee tot vier.
In wijkcentrum Oost tussen negen en twaalf.

Bulgaarse volksdans

Vanaf half zeven vanavond, in Wijkhuis Oost.

Jurk & Co

De kledingbank van Groenoord is vandaag open van negen tot twaalf, om kleding te brengen en te halen. In de Diepenbrockstraat 31a.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

Lunch

Tussen half twaalf en een wordt 'de lunch genoten' in het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein.

Fluisterboot

Op een milieuvriendelijke open fluisterboot door het Schiedamse stadshart. Een gids weet veel, en vertelt er begeesterd over. Er is een lange tocht van een uur en twintig minuten, die vertrekt om half twaalf. De afvaarten van half twee en drie uur duren een uur. Het op- en afstappunt is naast molenmuseum De Walvisch. Kosten: 8,50 euro voor een volwassene, vier euro voor kinderen van vier tot twaalf. Arrangementen met het Jenevermuseum zijn er ook.