Agenda

Zondag 25 september

25-09-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 25 september onder meer:

Brandersfeesten

Op het Land van Belofte treden vandaag Shantykoren op, van twaalf tot vijf. Met SSK Stuurloos, de Admiraliteit en Het Ruimte Sop. Het plein is ook ingericht met om de inwendige trek te stillen.
Voor het Huis te Riviere is een zogenaamd 'dienstenplein' ingericht, met demonstraties en informatie van verschillende hulpverleners.
De Kloosterplaats staat in het teken van ongekend talent, van twaalf tot vijf.
De Lange Kerkstraat en Broersveld staat vol met kramen met 'spul', voor de Brandersmarkt, van twaalf tot vijf.
Het plein voor het Stedelijk Museum is ingericht als kinderplein - van twaalf tot vijf.
Op de Hoogstraat is straattheater
Ook is daar een ambachtenmarkt, eveneens van twaalf tot vijf.
Op de Vismarkt is het Goed is Goudplein, van twaalf tot vijf, elkaar ontmoeten met een bakkie koffie in huiselijke sfeer - en misschien valt er inspiratie op te doen voor een nieuwe vintage-inrichting van de woonkamer.
In de moskee Muradiye aan het Raam wordt vanaf twee uur een rondleiding verzorgd
Mijnenveger AMS 60 Bernisse ligt aan de Buitenhaven - en is te bezoeken tussen twaalf en vijf.
De basiliek aan de Singel is open van twee tot vijf.

De muziek van Schiedam Live is te horen op:
De Vismarkt - 12 tot 14 uur: Corvin Sylvester - 14.30 tot 17 uur: Dee's honeytones
Kloosterplaats - 12 tot 14 uur: Rijnmondband 3 - 14.30 tot 15 uur: Dakota - 15.15 tot 16 uur: Bob Mustang - 16.15 tot 17 uur: Albert Hoedemakers 
Café Pleinzicht - 16 tot 21.30 uur: Acoustic Monday goes Sunday 
JJ's in de Passage - 12.30 - 16.30 uur: trio Roept u maar 
Oniria, 't Anker, de Eenling - 13 uur: Alvaro Ruiz - 16 uur: No Excuse - 18 uur: Dj Martijn
Lunchroom De Beurs-Cesant - 12-17 uur: Ouborg en de Reus. 
Sjiek - 16 tot 18 uur: The Tour - 18 tot 19.30 uur: Joel Borelli - 19.30 tot 21 uur: Sophisticated Live

Muziek in de Tuin

In de pastorietuin van de Grote Kerk zijn vandaag Captain Peacock en Biggs te gast.

Open Art Exchange

Groepstentoonstelling 'Africa Now II', met nieuwe textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverf schilderingen met collage en pentekeningen op papier en sculpturen in alabaster stone van vier Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit vier verschillende landen. Vanaf één uur te zien, tot en met zes uur.

Inloophuis De Wissel

De Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen toont foto's van Stad en Natuur, in een expositie. Te bezoeken vanaf twee uur tot vier uur.

Wennekerpand

En toen was er... Madonna. Een theatrale vertelling, Madonna-quiz én concertfilm Truth or Dare, vanaf drie uur in het Wennekerpand. Een filmconcert in samenwerking met Wenneker Cinema over Madonna.

Kermis

Op het Stadserf, van een tot acht uur vanavond.

Het Experiment - De Kabouter

Met de tentoonstelling ‘Het Experiment’ geeft Kunst Werkt jonge, recent afgestudeerde kunstenaars van de Willem de Koning Academie in Rotterdam een kans om hun werk te tonen. De drie, Paul Mogwitz, Sachia Pereira-Stolle en Donatas Tretjakovas zijn geselecteerd voor een Artist in Residence van een maand op 'De Kabouter', het atelierschip tegenover molen De Palmboom. Deze kunst is in de expositieruimte van Kunst Werkt te zien én in De Kabouter. Tussen een en vijf.

Bibliotheek

De expositie 'De kleuren van emotie' van kunstenares Cristina Vaudo is dagelijks te zien op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Korenbeurs. Van tien tot vijf.

Stedelijk Museum Schiedam

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Wenneker Cinema

12.30 uur: Alcarras
15.00 uur: Mama Roma

Jenevermuseum

Tijdens de Brandersfeesten wordt het museum omgetoverd in een tijdcapsule met als titel 'Peaky Branders'. Je waant je in de branderij in de periode 1800 – 1900. Ontdek hoe de brandersknechten leefden en hoe zwaar het werk was. Het beslag staat te vergisten en de ketels branden. Op de binnenplaats duik je in de Roaring Twenties. Een tijd vol verheven idealen, emanciperende vrouwen, jazzmuziek. We schenken jenevers en cocktails met bijpassende hapjes. Peaky Branders is open vanaf elf uur.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

Fluisterboot

Tijdens Brandersfeesten vaart de Fluisterboot Andersom-vaarten. 
Geen boten in het water met publiek op de kades, maar andersom: je vaart in een van de twee fluisterboten en wordt verrast met culturele en muzikale acts. Op de loungeplek ‘Het Goed is Goud’, op de Vismarkt, is de op- en afstap. Toegang: € 8,50 (4 - 99 jaar); kinderen tot en met drie jaar gratis. 
Tijdsduur: 1 uur