Agenda

Vrijdag 30 september

30-09-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 30 september onder meer:

Open Art Exchange

Groepstentoonstelling 'Africa Now II', met nieuwe textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverf schilderingen met collage en pentekeningen op papier en sculpturen in alabaster stone van vier Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit vier verschillende landen. Vanaf tien uur te zien, tot en met zes uur.

Inloophuis De Wissel

De Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen toont foto's van Stad en Natuur, in een expositie. Te bezoeken vanaf twee uur tot vier uur.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Clara Sola
20.00 uur: The Princess

Pathé

19.00 uur: Misfit The Switch

Theater aan de Schie

20.15 uur: Fortuyn - over een politieke aardverschuiving, door toneelgroep Jan Vos. Vanaf kwart over acht 's avonds in Theater aan de Schie. Een wrange komedie over een turbulente verkiezingsstrijd.

Sint Jacobuskerk

De film ‘Fanfare’, vanaf acht uur. Locatie: Sint Jacobuskerk, Kerkweg 51, Schiedam-Kethel. De toegang is gratis maar reserveren is verplicht; dat kan via telefoonnummer T: 010-4709719 of op de website I: www.jacobuskethel.nl. SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 23 september onder meer:

Taalles

Taalles specifiek voor Turkse vrouwen. Tussen twaalf en twee in het wijkhuis Dreesplein.

Het Experiment - De Kabouter

Met de tentoonstelling ‘Het Experiment’ geeft Kunst Werkt jonge, recent afgestudeerde kunstenaars van de Willem de Koning Academie in Rotterdam een kans om hun werk te tonen. De drie, Paul Mogwitz, Sachia Pereira-Stolle en Donatas Tretjakovas zijn geselecteerd voor een Artist in Residence van een maand op 'De Kabouter', het atelierschip tegenover molen De Palmboom. Deze kunst is in de expositieruimte van Kunst Werkt te zien én in De Kabouter. Tussen een en vijf.

Vitamine G

Tussen twaalf en vier 'activiteiten voor een gezonde geest' in De 5 Molens.

Wennekerpand

20.15 uur: Johan Goossens - Kleine pijntjes

Hiphopdansen

In wijkcentrum Oost, van vier tot zes vanmiddag.

Bibliotheek

De expositie 'De kleuren van emotie' van kunstenares Cristina Vaudo is dagelijks te zien op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Korenbeurs. Van tien tot vijf.

Stedelijk Museum Schiedam

Opening van de tentoonstelling met de werken van Minne Kersten, Salim Bayri, Bruin Parry en Agnes Waruguru die meedingen naar de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Vanaf vier uur vanmiddag in het museum.

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Creadag

In het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein, van twee tot vier.
In wijkcentrum Oost tussen negen en twaalf.

Bulgaarse volksdans

Vanaf half zeven vanavond, in Wijkhuis Oost.

Jurk & Co

De kledingbank van Groenoord is vandaag open van negen tot twaalf, om kleding te brengen en te halen. In de Diepenbrockstraat 31a.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

Lunch

Tussen half twaalf en een wordt 'de lunch genoten' in het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein.

Fluisterboot

Op een milieuvriendelijke open fluisterboot door het Schiedamse stadshart. Een gids weet veel, en vertelt er begeesterd over. Er is een lange tocht van een uur en twintig minuten, die vertrekt om half twaalf. De afvaarten van half twee en drie uur duren een uur. Het op- en afstappunt is naast molenmuseum De Walvisch. Kosten: 8,50 euro voor een volwassene, vier euro voor kinderen van vier tot twaalf. Arrangementen met het Jenevermuseum zijn er ook.