Woensdag 16 mei | Schiedam24
Agenda

Woensdag 16 mei

16-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 16 mei onder meer:

Lunchconcert

Jazz met Braziliaanse ritmes. Daar valt van te genieten tijdens het lunchconcert in Theater aan de Schie, vanaf kwart over twaalf. Het optreden van fluitiste Floor Polder en  begeleiders is gratis toegankelijk, een boterham kan worden genuttigd.

Broekriem

Collectief De Broekriem organiseert 'Vechten voor je baan' in de boksschool op de Lange Haven (nr. 15b). Vanaf half tien.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Sweet Country

CJV Jeugdclub

Voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen, te plakken, te knippen en gewoon in het algemeen te spelen en lekker gek te doen: de CJV Jeugdclub, bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 8.
Vanaf half twee. Kosten: 1,50 euro voor leden per keer. Niet-leden betalen 2 euro.

Schrijfcafé

Carla Scheepe, schrijfdocent en eigenaar van Eigenwijzewoorden en Liesbeth Mende, schrijfster en bekend van onder andere de romans Blauw en Afhaalmeisje, gaan voor in een onspannen sessie creatief schrijven, voor iedereen. Kosten: 12,50 euro.

Granny's Finest

Breien in Drie Maasstede. Van twee tot half vier.

De Wissel

Handwerkgroep Het Schaap is actief, tussen twee en vier. Dan valt ook de foto-expositie van Jasha Garritsen te zien.

Plekmaken

De gemeente Schiedam is een verkenning gestart in Schiedams midden. Hoe valt in de toekomst beter, slimmer, gezonder gewoond, gewerkt en gerecreëerd te worden in dit gebied? Met de campagne ‘Pin je Plek’ worden Schiedammers opgeroepen hun wensen, ideeën en dromen voor het gebied te delen. Vandaag de laatste van vijf themabijeenkomsten onder de naam ‘Plekmaken’. Het thema is: Innovatief Werken & Leren.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Het museum is van elf tot vijf geopend. Het is vandaag ook stembureau.

Euroscoop

Ladies Night met de film Overboard, vanaf acht uur.