Vrijdag 18 mei | Schiedam24
Agenda

Vrijdag 18 mei

18-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 18 mei onder meer:

Kinderdisco

Caribbean Beach is het thema van de disco in het wijkcentrum in oost. De disco is voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Ouders zijn welkom als begeleiders. Vanaf half zeven tot half tien, toegangsprijs één euro.

Cricket

De Mannen van de Vrijdagavond, cricketveteranen, spelen een wedstrijd tegen een team van AD-journalisten. Het wordt een wedstrijd van twintig over, die begint half zeven. Uiteraard wordt het potje gespeeld bij Excelsior'20.

De Wissel

Foto-expositie van Jasha Garritsen. Van twee tot vier geopend.

Break the Mould (Breek de vorm)

Bij Ruimte in Beweging in de Boterstraat is de tentoonstelling Break the Mould is te zien, met werk van Sjef Henderickx, Inge van Haastert, Zhanhong Liao, Rob van der Ven, Mirjam Boomert, Vrij Glas, Harry Schumacher, Jan van Dorp, Tomaello bv, Ahrend van Ipenburg en Willem van Hest. Centraal thema: de vorm, de mal. Van een tot vijf.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Maria Magdalena
21.00 uur: Bankier van het verzet

Taallokaal

Taallokaal Noord is iedere vrijdag van kwart over tien tot kwart over twaalf in Wijkcentrum De Brug. Gratis lessen in de Nederlandse taal en ontmoeting.

Ketelfactory

In de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’ kijkt de bezoeker door de ogen van Anke Roder naar beeldende kunst. De tentoonstelling in de Ketelfactory kan gelezen worden als een weefsel, dat verhalen en beelden op associatieve wijze verbindt. Te zien is een internationale selectie kunstenaars uit verschillende landen die samenkomen in de teksten van Roder en tevens leiden naar haar eigen leven en werk. Van Roder zelf zijn enkele maanden uit haar schilderijen installatie Zon Maan Wolken te zien, plus recente schilderijen. Van een tot vijf te zien.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Het museum is van elf tot vijf geopend.