Agenda

Woensdag 28 september

28-09-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 28 september onder meer:

Bibliotheek Korenbeurs

Peuter voorlezen, voor kinderen van nul tot drie jaar. Vanaf half tien.

Wenneker Cinema

13.30 uur: Les Intranquilles
20.00 uur: Alcarràs

De Weerklank

Welkom voor Oekraïners in het inloophuis aan het Cornelia van Zantenplein. Van twee tot negen uur vanavond. Rond zes uur is er een gezamenlijke maaltijd.

Familiemiddag

Elke laatste woensdag van de maand is er tussen twee en vier in wijkcentrum Oost een familiemiddag. "De kinderen (tussen de vier en twaalf jaar) gaan onder begeleiding iets gezelligs en creatiefs doen tijdens de Kinderinstuif. Ondertussen kunnen de ouders tips en ervaringen uitwisselen met elkaar. We gaan in gesprek over wat je bezighoudt en over thema's als gezondheid, geld en hoe je (weer) lekker in je vel kunt zitten." Deelname is gratis.

Lunchconcert

Om kwart over twaalf staan de deuren van de theaterfoyer open voor het gratis terugkerende Lunchconcert, georganiseerd in samenwerking met Opera aan de Schie. Dit keer een optreden van Schiedams Shantykoor Stuurloos. De liedjes op het repertoire gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen. Toegang gratis.

Vitamine G

Tussen twaalf en vier 'activiteiten voor een gezonde geest' in De 5 Molens.

Digitaal Lokaal

Tussen half tien en twee in wijkcentrum De Buurtvlinder.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

De Weerklank

Welkom voor Oekraïners in het inloophuis aan het Cornelia van Zantenplein. Van twee tot negen uur vanavond. Rond zes uur is er een gezamenlijke maaltijd.

Open Art Exchange

Groepstentoonstelling 'Africa Now II', met nieuwe textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverf schilderingen met collage en pentekeningen op papier en sculpturen in alabaster stone van vier Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit vier verschillende landen. Vanaf tien uur te zien, tot en met zes uur.

Polen

Poolse moeders en peuters komen bij elkaar in het wijkhuis Oost, tussen tien en twaalf.

Lunch

Tussen half twaalf en een wordt 'de lunch genoten' in het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein.

Knutselen

Knutselmiddag tussen twee en vier uur in wijkhuis Oost.

Fluisterboot

Op een milieuvriendelijke open fluisterboot door het Schiedamse stadshart. Een gids weet veel, en vertelt er begeesterd over. Er is een lange tocht van een uur en twintig minuten, die vertrekt om half twaalf. De afvaarten van half twee en drie uur duren een uur. Het op- en afstappunt is naast molenmuseum De Walvisch. Kosten: 8,50 euro voor een volwassene, vier euro voor kinderen van vier tot twaalf. Arrangementen met het Jenevermuseum zijn er ook.

Taalcafé

Van half tien tot elf in wijkcentrum Oost.

Inloophuis De Wissel

De Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen toont foto's van Stad en Natuur, in een expositie. Te bezoeken vanaf twee uur tot vier uur.

Bibliotheek

De expositie 'De kleuren van emotie' van kunstenares Cristina Vaudo is dagelijks te zien op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Korenbeurs. Van tien tot vijf.

Stedelijk Museum Schiedam

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Diner

In het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein wordt tussen vijf en zes uur gezamenlijk gegeten.

Jurk & Co

De kledingbank van Groenoord is vandaag open van negen tot twaalf, om kleding te brengen en te halen. In de Diepenbrockstraat 31a.

Peuter voorlezen

Een half uurtje voorlezen voor de jongsten, tot drie jaar. In de Korenbeurs, vanaf half tien. Geen kosten.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.