Agenda

Woensdag 1 februari

01-02-2023 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 1 februari onder meer:

Bibliotheek Schiedam

Peuter Voorlezen voor kinderen van nul tot drie jaar in Bibliotheek Korenbeurs, vanaf kwart over negen.

De Singel

Peuterdans met ouders Nationale Voorleesdagen, vanaf tien uur.

Wenneker Cinema

13.30 uur: Triangle of Sadness
20.00 uur: Wild Port of Europe

Inloophuis De Wissel

In het inloophuis aan Broersveld 123b is een selectie te zien van schilderijen van Violijn. Van twee tot vier te zien.

Ontmoetingscentrum De Werf

Informatiebijeenkomst over spoorwegovergang Kandelaarweg, aan de Kerkweg 46-C om half vier.

Wennekerpand

Janneke de Bijl - Dit is het nou. Vanaf kwart over acht in het Wennekerpand. 

Knutselen

Knutselmiddag tussen twee en vier uur in wijkhuis Oost.

Stedelijk Museum Schiedam

Tentoonstelling Stipendium Schiedams Water 2022. Hier zie je het werk van drie jonge talentvolle fotografen: Julia Gat, Florian Braakman en Bram Petraeus. Te zien van elf tot vijf uur.

Met Spirituele Urgentie zoomt het museum in op de betekenis van spiritualiteit en daagt je uit om op een holistische reis door het museum te gaan.
Samengesteld in samenwerking met jonge curatoren. Te zien zijn werken van de meest actuele, discipline-overstijgende makers. Zij worden vergezeld van de werken van geestverwante kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. De tentoonstelling gaat niet over verschillen, maar juist over de gemene deler: de urgentie van spiritualiteit. Zie dit artikel.

De tentoonstelling 'Samen oud, samen thuis. Ouderen van de Frankelandgroep verbeelden hun verhaal' toont het werk van de vijf 'winnaars van het Project Kunst in Frankeland. De vraag was een kunstwerk in te sturen dat past binnen het thema ‘samen’. Te zien in de Stadsgalerij. 

De Weerklank

Welkom voor Oekraïners in het inloophuis aan het Cornelia van Zantenplein. Van twee tot negen uur 's avonds. Rond zes uur is er een gezamenlijke maaltijd.

Vitamine G

Tussen twaalf en vier 'activiteiten voor een gezonde geest' in De 5 Molens. Met tussen een en twee: yoga.

Digitaal Lokaal

Tussen half tien en twee in wijkcentrum De Buurtvlinder.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.

Polen

Poolse moeders en peuters komen bij elkaar in het wijkhuis Oost, tussen tien en twaalf.

Lunch

Tussen half twaalf en een wordt 'de lunch genoten' in het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein.

Diner

In het ontmoetingscentrum op het Van Beethovenplein wordt tussen vijf en zes uur gezamenlijk gegeten.

Jurk & Co

De kledingbank van Groenoord is vandaag open van negen tot twaalf, om kleding te brengen en te halen. In de Diepenbrockstraat 31a.

Jenevermuseum

‘Straks gaat het jenever sneeuwen’ gaat over drie eeuwen Nederlandstalige jeneverpoëzie.
De titel is gebaseerd op een gelijknamige bundel, waarin 148 jenevergedichten verzameld zijn. ‘Jenever kan de Muze wekken, maar komt ook veelvuldig zelfstandig in gedichten voor en wordt daarin bezongen, bejubeld, verguisd en beschuldigd.’ In de Melcherszaal van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam krijgen bezoekers vier thema’s gepresenteerd in dichtvorm: Romantiek, Schiedam & Nederland, Matrozen & Soldaten en Jaargetijden. Een vijfde thema – Graan -van Korrel tot Borrel – is in Museummolen De Walvisch te bewonderen.
In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date