Agenda

Zondag 27 mei

27-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 27 mei onder meer:

 White Wall

Het White Wallproject is een sociaal kunstwerk dat moet verrijzen in het Prinses Beatrixpark. Het wil een 'unieke, culturele ervaring bieden' aan deelnemers, en dat kan iedere inwoners van de Waterwegsteden zijn. Het project wil letterlijk komen tot een muur, die van wit kleur en vorm krijgt, door de handen van de bevolking.
Om een uur vanmiddag gaat de White Wall officieel van start; de muur blijft een maand lang 'open'.
De White Wall is gelegen tussen de Parkweg en Fort Drakesteijn.

Wenneker Cinema

11.30 uur - La meglio gioventù 1 & 2

Promskoor

Een muzikale middag, Gin & Jazz. Gin-cocktails met een nootachtig karakter en jazzmuziek in de brede zin. Denk aan Smile, It don't mean a thing, if you ain't got that swing, All that Jazz, en Here's that rainy day.
In Hoppe aan de Nieuwe Haven.

Onverwachte ontmoetingen

Stadssafari in Schiedam-Oost, op zoek naar de bijzondere verhalen van het stadsdeel. Aanvang: twee uur bij de Mobiele Buurtpost in de Dieselstraat.

Koeien tekenen

Tekendocent Liesbeth de Kruijf en illustrator én boerendochter Annemieke Rodenburg organiseren een workshop 'koeien tekenen'. Tekenvaardigheid vergroten in de buitenlucht.
Op Woudweg 24, vanaf een uur.

Rommelmarkt

In de Margriethal, van negen tot vijf. Toegang: drie euro.

Dag van het park

In het Prinses Beatrixpark zijn vandaag veel activiteiten. Niet alleen de opening van de White Wall, maar is er ook schapen scheren, Circus Hannes komt, er zijn 'voorstellingen met hoepels' door Janna en Eline en djembe workshops. Scouting Taize is aanwezig en ook Adencia zal workshops verzorgen. Op de kinderboerderij kan ieder meedansen met de dansgroep Pieremachochel. Ook zijn er knutselactiviteiten. Ze zijn vooral te vinden bij kinderboerderij.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Ketelfactory

In de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’ kijkt de bezoeker door de ogen van Anke Roder naar beeldende kunst. De tentoonstelling in de Ketelfactory kan gelezen worden als een weefsel, dat verhalen en beelden op associatieve wijze verbindt. Te zien is een internationale selectie kunstenaars uit verschillende landen die samenkomen in de teksten van Roder en tevens leiden naar haar eigen leven en werk. Van Roder zelf zijn enkele maanden uit haar schilderijen installatie Zon Maan Wolken te zien, plus recente schilderijen. Van een tot vijf te zien. Vanaf twee uur een rondleiding.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date