Agenda

Donderdag 14 juni

14-06-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 14 juni onder meer:

Scootmobielkunstroute

Onder begeleiding van gids Sjef van Duin gaat de scootmobielkunstroute vandaag langs de kunst in de buitenruimte van Groenoord (en een stukje Vlaardingen). Het vertrekpunt van de route is de Beethovenflat. Verzamelen vanaf tien uur, vertrek om half elf, afsluiting rond half drie, met een lunch inbegrepen. "Het is belangrijk dat de accu is opgeladen", stelt de organisatie. Kosten: € 6,50 p.p. Inschrijven bij Seniorenwelzijn, T: 010 - 248 68 88,

Wenneker Cinema

20.30 uur - Aus dem Nichts
21.00 uur - The shape of water

De Wissel

Opening van de expositie 'De oude dame en de oude meesters'. Mevrouw Wil IJlstra (95 jaar oud) toont haar werk, geïnspireerd op de oude meesters, zoals Vermeer en Modigliani. Vanaf half vijf.

Voorlichtingsbijeenkomst Osas

Franciscus Gasthuis & Vlietland houdt in samenwerking met de Apneu Vereniging een voorlichtingsbijeenkomst over Obstructief Slaapapneu Syndroom (Osas) voor patiënten en hun naasten. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het ziekenhuis. Ontvangst vanaf half zeven, na de opening door de longarts een  lezing over 'Slaapapneu en richtlijnen CBR' (met gelegenheid tot vragen in de laatste tien minuten). Na de pauze een lezing over 'Slaapapneu en ARBO (laatste 10 min. vragen)

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Stripboeken

Een deel van de uitgebreide stripboekencollectie van burgemeester Cor Lamers is te zien in de Korenbeurs.De helden van de burgemeester zijn: Asterix & Obelix, Kuifje en Agent 327. Naast deze tentoonstelling is er ook een expositie met ingelijste striptekeningen te zien.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Het museum is van elf tot vijf geopend.