Agenda

Vrijdag 15 juni

15-06-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 15 juni onder meer:

Wenneker Cinema

20.30 uur - Aus dem Nichtes
21.00 uur - The shape of water

De Wissel

De expositie 'De oude dame en de oude meesters' is van twee tot vier te zien. Mevrouw Wil IJlstra (95 jaar oud) toont haar werk, geïnspireerd op de oude meesters, zoals Vermeer en Modigliani.

Taallokaal

Taallokaal Noord is iedere vrijdag van kwart over tien tot kwart over twaalf in Wijkcentrum De Brug. Gratis lessen in de Nederlandse taal en ontmoeting.

Galery Jacques Tange

Paul de Graaff toont een overzicht van zijn werk bestaande uit de serie Disparu en Retrouver. Vandaag tussen een en vijf te zien op Grote Markt 6a.

Ketelfactory

In de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’ kijkt de bezoeker door de ogen van Anke Roder naar beeldende kunst. De tentoonstelling in de Ketelfactory kan gelezen worden als een weefsel, dat verhalen en beelden op associatieve wijze verbindt. Te zien is een internationale selectie kunstenaars uit verschillende landen die samenkomen in de teksten van Roder en tevens leiden naar haar eigen leven en werk. Van Roder zelf zijn enkele maanden uit haar schilderijen installatie Zon Maan Wolken te zien, plus recente schilderijen. Van een tot vijf te zien.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Stripboeken

Een deel van de uitgebreide stripboekencollectie van burgemeester Cor Lamers is te zien in de Korenbeurs.De helden van de burgemeester zijn: Asterix & Obelix, Kuifje en Agent 327. Naast deze tentoonstelling is er ook een expositie met ingelijste striptekeningen te zien.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Het museum is van elf tot vijf geopend.