Agenda

Zaterdag 23 juni

23-06-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 23 juni onder meer:

Vlooienmarkt

Op het Bachplein vanaf tien uur een vlooiemarkt annex kofferbakverkoop, georganiseerd door Beukers Evenementen.

Signeersessie

Op de laatste dag van de Spannende Boekenweken komt thrillerschrijfster Ellen den Hollander naar Post Scriptum. Tussen elf en twaalf uur signeert zij haar laatste spannende roman 'Over de grens'. Eerder publiceerde zij 'Door het vuur' (2009), De primeur (2012) en Noodtoestand (2014).

Iktoon

Schiedammers tonen hun kunst in de maand juni tijdens diverse evenementen in de stad en in hun eigen huis. Vandaag in de Gravin Aleidaschool aan de Oostsingel een ode aan de amateurkunstenaars in de stad. Spoken word, lijndansen, beeldende kunst, optredens van koren, en meer. Vanaf twaalf uur. Met om kwart voor drie de New Life Singers en om tien over drie Stand Together.

Inloopconcert

Vanaf drie uit in de Grote Kerk: mannenkoor Gouda's Liedertafel.

Galery Jacques Tange

Paul de Graaff toont een overzicht van zijn werk bestaande uit de serie Disparu en Retrouver. Vandaag tussen een en vijf te zien op Grote Markt 6a.

Wenneker Cinema

20.30 uur - Marlina the Murderer
21.00 uur - Dorst

Stripboeken

Een deel van de uitgebreide stripboekencollectie van burgemeester Cor Lamers is te zien in de Korenbeurs.De helden van de burgemeester zijn: Asterix & Obelix, Kuifje en Agent 327. Naast deze tentoonstelling is er ook een expositie met ingelijste striptekeningen te zien.

Beleef 't met Loopuyt

Een tour met centraal: gin. Start in de Waag, daarna een wandeling door het centrum, met stops bij café Sjiek en het Jenevermuseum, eindpunt in de 'geheime' Loopuyt-bar.
Kosten: € 42,50 per persoon.

Ketelfactory

In de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’ kijkt de bezoeker door de ogen van Anke Roder naar beeldende kunst. De tentoonstelling in de Ketelfactory kan gelezen worden als een weefsel, dat verhalen en beelden op associatieve wijze verbindt. Te zien is een internationale selectie kunstenaars uit verschillende landen die samenkomen in de teksten van Roder en tevens leiden naar haar eigen leven en werk. Van Roder zelf zijn enkele maanden uit haar schilderijen installatie Zon Maan Wolken te zien, plus recente schilderijen. Van een tot vijf gratis te zien.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Het museum is van elf tot vijf geopend.