Agenda

Maandag 16 juli

16-07-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 16 juli onder meer:

Kidsbouwdorp

Op de eerste echt dag van de zomervakantie opent ook het Kidsbouwdorp weer. Timmeren, zagen en bouwen, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot ver in augustus. Er zijn op de bouwplaats op het sportpark Willem Alexander begeleiders om de jonge bouwers bij te staan. Het bouwdorp mikt op kinderen tussen de acht en dertien jaar. Op vrijdag is het feest: dan kunnen de bouwwerken getoond worden aan de fans. Wekelijks stelt het bouwdorp een subthema vast onder het jaarthema 'beroepen'. Deze week: 'werken in een restaurant'.
Opening van tien tot drie. Toegang € 1,00 per dag.

Zomertijdmachine

Voor kinderen vanaf zes jaar verzorgt Stefanie Kampman tussen twee en half vier een workshop waarin de deelnemers teruggaan naar de tijd van de Dino's en de oermens. Vandaag gaan we een rariteitenkabinet vullen. Hoe ziet jouw prehistorische wereld er onder een stolp uit. Aanmelden verplicht via T: 010 - 714 63 00.

Digitaal spreekuur

Voor wie vragen heeft over het gebruik van de smartphone, mobieltje, laptop, tablet of e-reader. Tussen een en vier vanmiddag is er weer het 'Digitaal spreekuur' in De 5 Molens.
Deskundige vrijwilligers van het Leercentrum SeniorWeb zitten klaar om advies te geven.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Zomertijdmachine

Tristan Tange toont in de Korenbeurs een deel van zijn collectie archeologische voorwerpen. Hij is zestien jaar en 'heel nieuwsgierig hoe mensen vroeger in de historische binnenstad woonden'. Tange begon met het graven in de tuin van zijn ouders aan de Grote Markt. Daar vond hij allerlei gebruiksvoorwerpen, die honderden jaren oud waren. Onlangs heeft hij mogen kijken en graven onder de vloeren van een pand aan de Hoogstraat en ook daar heeft hij vele honderd jaar oude voorwerpen opgedoken. Daar zitten ook gebruiksvoorwerpen bij die tegenwoordig niet meer gebruikt worden, zoals een 'vetvanger', gebruikt om het vet op te vangen als een varken boven het vuur werd geroosterd.
Deze tentoonstelling sluit aan op het jeugdprogramma ‘Zomertijdmachine’ in de bibliotheek.