Agenda

Maandag 23 juli

23-07-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 23 juli onder meer:

Kidsbouwdorp

Op de eerste echt dag van de zomervakantie opent ook het Kidsbouwdorp weer. Timmeren, zagen en bouwen, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot ver in augustus. Er zijn op de bouwplaats op het sportpark Willem Alexander begeleiders om de jonge bouwers bij te staan. Het bouwdorp mikt op kinderen tussen de acht en dertien jaar. Op vrijdag is het feest: dan kunnen de bouwwerken getoond worden aan de fans. Wekelijks stelt het bouwdorp een subthema vast onder het jaarthema 'beroepen'. Deze week: veiligheid. Wie bouwt de mooiste brandweerkazerne, het mooiste politiebureau, noem maar op.
Opening van tien tot drie. Toegang € 1,00 per dag.

Zomertijdmachine 1

In de bibliotheek kunnen kinderen terug in de tijd. Vandaag: leer blues-, pop- en rock-and-rollliedjes spelen op een gitaar. Ruben Scholten verzorgt een gitaalworkshop voor  kinderen vanaf zeven jaar, met liedjes uit de tijd dat opa en oma nog jong waren.  In totaal vier keer: vandaag om vanaf twee en vanaf drie uur, woensdag nog twee keer. Het is niet nodig om een gitaar mee te nemen. Aanmelden is gewenst, via T: 010 - 714 63 36.

Zomertijdmachine 2

Tristan Tange toont in de Korenbeurs een deel van zijn collectie archeologische voorwerpen. Hij is zestien jaar en 'heel nieuwsgierig hoe mensen vroeger in de historische binnenstad woonden'. Tange begon met het graven in de tuin van zijn ouders aan de Grote Markt. Daar vond hij allerlei gebruiksvoorwerpen, die honderden jaren oud waren. Onlangs heeft hij mogen kijken en graven onder de vloeren van een pand aan de Hoogstraat en ook daar heeft hij vele honderd jaar oude voorwerpen opgedoken. Daar zitten ook gebruiksvoorwerpen bij die tegenwoordig niet meer gebruikt worden, zoals een 'vetvanger', gebruikt om het vet op te vangen als een varken boven het vuur werd geroosterd.
Deze tentoonstelling sluit aan op het jeugdprogramma ‘Zomertijdmachine’ in de bibliotheek.