Agenda

Maandag 20 augustus

20-08-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 20 augustus onder meer:

Kidsbouwdorp

Op de eerste echt dag van de zomervakantie opent ook het Kidsbouwdorp weer. Timmeren, zagen en bouwen, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot ver in augustus. Er zijn op de bouwplaats op het sportpark Willem Alexander begeleiders om de jonge bouwers bij te staan. Het bouwdorp mikt op kinderen tussen de acht en dertien jaar. Op vrijdag is het feest: dan kunnen de bouwwerken getoond worden aan de fans. Wekelijks stelt het bouwdorp een subthema vast onder het jaarthema 'beroepen'. Deze week: bouw je eigen museum. Welke waardevolle kunstwerken hangen er in jullie museum?
Opening van tien tot drie. Toegang € 1,00 per dag.

Zomertijdmachine 1

Stap in de zomertijdmachine van de bibliotheek. Vandaag op bezoek bij Leonardo Da Vinci. Met kunstdocente Stefanie Kampman maken de deelnemers een tekening in de stijl van Da Vinci. Beginnend met het oog en vandaar reizend langs het menselijk lichaam. Vanaf twee uur, aanmelden nodig via T: 010 - 714 63 00.

Zomertijdmachine 2

Tristan Tange toont in de Korenbeurs een deel van zijn collectie archeologische voorwerpen. Hij is zestien jaar en 'heel nieuwsgierig hoe mensen vroeger in de historische binnenstad woonden'. Tange begon met het graven in de tuin van zijn ouders aan de Grote Markt. Daar vond hij allerlei gebruiksvoorwerpen, die honderden jaren oud waren. Onlangs heeft hij mogen kijken en graven onder de vloeren van een pand aan de Hoogstraat en ook daar heeft hij vele honderd jaar oude voorwerpen opgedoken. Daar zitten ook gebruiksvoorwerpen bij die tegenwoordig niet meer gebruikt worden, zoals een 'vetvanger', gebruikt om het vet op te vangen als een varken boven het vuur werd geroosterd.
Deze tentoonstelling sluit aan op het jeugdprogramma ‘Zomertijdmachine’ in de bibliotheek.

Old Stuff

In de Korenbeurs hangt deze zomer werk van Jacques Tange. Old Stuff is een overzicht van werken – pastels - van Tange uit de periode 1991-2005. De expositie laat werk zien dat jarenlang afwezig is geweest uit de collectie, meestal door langdurige verhuur. De bibliotheek is open van tien tot vijf.