Agenda

Zaterdag 13 januari

13-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 13 januari onder meer:

Nieuwjaarsconcert

Harpe Davids verzorgt een nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk aan het Noordeinde. Vanaf drie uur werken van onder meer Strauss, Léhar en De Haan

De Graauwe Hengst

22.00 uur: Barend Hoek Collectief

De verloren melodie

Een muzikaal verhaal voor kinderen vanaf vier jaar over de kleine clown Dominicus die zijn melodie is kwijt geraakt. Irma Metaal en Tom Kampschuur spelen op de piano twaalf korte stukjes die het verhaal begeleiden. Olga van den Heuvel van de Voorleesbrigade leest het verhaal voor. Vanaf twee uur in de bibliotheek in de Korenbeurs. Toegang gratis, aanmelden gewenst via I: https://tinyurl.com/y754rgcx.

De Schiedams wortels van Coca-Cola

Lezing door historicus Hans van der Sloot. Hij verdiepte zich in het ontstaan van deze frisdrank. Hij kwam terecht bij de Corsicaan Angelo Mariani die de rijken der aarde voorzag van French Coca Wine. Ook stuitte hij op Herman Jansen, de Schiedamse stoker die Amerika aan zijn voeten kreeg met zijn Kola Wine. En vandaar gaat het verhaal verder. Vanaf twee uur in het Stedelijk Museum Schiedam.

The Cup

Driedaags international softbaltoernooi The Cup. Zestien teams zullen in drie dagen 48 partijtjes spelen in de Margriethal en de Groenoordhal. Start vandaag om negen uur. Er wordt gespeeld tot zes uur.

Nieuwe Impuls

Bij Kunst Werkt is deze week een nieuwe tentoonstelling te zien: Nieuwe Impuls.
In Ruimte in Beweging wordt werk getoond van de 'nieuwkomers' Tilly Heijster, Maljaard (Anne Bronsveld) en Ahrend van Ipenburg.
Van een tot vijf.

Drie Maasstede


Muziekmiddag met Rob Franken, vanaf half drie in Drie Maasstede aan de Voorberghlaan

Wenneker Cinema

20.30 uur: Liefde is aardappelen
21.00 uur: The Square

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Terwijl de ene kunstenaar zich uitleeft met verf of potlood, kiest stanley brouwn (1935-2017) voor ‘afstand’ en ‘maat’ als materiaal. Zijn werk gaat over richtingen en afstanden en hoe je daar in te bewegen. Als een van de radicaalste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw had hij in 1970 zijn eerste museale tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De foto's van Ksenia Galiaeva (Pskov, 1976) stralen een lome rust uit. Ze fotografeert haar directe omgeving: haar moeder en vader en hun teckel in en rondom hun datsja op het Russische platteland. Zelf spreekt ze van ‘vanitas stillevens, maar dan van mensen’. Op de tentoonstelling laat ze ook een tweede serie zien: wolkenfoto’s, gemaakt vanuit haar raam in Nederland. Ook exposeert ze kamerschermen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date