Agenda

Zondag 14 oktober

14-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 14 oktober onder meer:

Illustere School

In de Maand van de Geschiedenis, die als thema Opstand heeft, vertelt Rob van Klaarwater in zijn jeneverie 't Spul over de kennismaking van Engelse Soldaten met jenever in de Tachtigjarige Oorlog en hoe zij eenmaal thuis deze gingen namaken, wat de wereld gin bracht.
Om half drie begint de lezing. Toegang vijf euro. Na de lezing is er een jeneverproeverij.
 

Trafassi

Op het Euroscoopplein treedt vanaf kwart voor tien vanavond de band Trafassi op.

Verder is er op het plein een 'meet & greet' met Paw Patrol, om half een, half twee, half drie en half vier.
En van twaalf tot vier: Kidsday.

Salsa

Op op het plein voor de Euroscoop vanavond een programma van Striktly Salsa & Bachata. Met vanaf half zeven een workshop Bachata, om zeven uur een workshop Salsa door Shelina & Glenn Donkers van The Latin Dance Studio. En vanaf half acht nonstop 50/50 salsa & bachata door dj Di Marc'o.

Walter van Oel

Finissage van de tentoonstelling in de Grote of St.Janskerk. Van twaalf tot zes.

Music Distillery

Niet alleen jazz, maar ook blues, rock, gipsy en funk komen in de Noletloodsen aan de Buitenhaven langs tijdens de Schiedamse muziekdriedaagse, voorheen Jazz Distillery, nu Music Distillery.
Onveranderd is dat het festival de kleinschaligheid opzoekt. Vandaar dat er tijdens Music Distillery uitgebreid de gelegenheid zal zijn voor jamsessies, in de Ketel Kantine die als kroeg is ingericht. Vandaag te gast: John Engels & his dream band, Joris Teepe New York Groove Quartet en Nueva Manteca. Van drie tot half negen.
Toegang: 25 euro. Jongeren onder de zestien kunnen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar binnen.

De 4-seizoenenwandeling

Eerste van vier wandelingen, door het jaar heen. Vier seizoenen houdt in dat iedere deelnemer eenmaal in de herfst, winter, lente en zomer een zelfde route door het gebied loopt. De vier seizoenen kunnen zo met elkaar vergeleken worden om van elk seizoen de specifieke kenmerken te ontdekken.
Er valt te kiezen uit vier verschillende afstanden: 5, 10, 20 of 35 kilometer. Starten kan vanaf acht uur ’s ochtends (tot elf uur) vanuit het clubhuis van Vitesse Delft, Henk van Riessenlaan 2, in Delft. De kosten zijn per wandeling € 8,- per deelnemer. Wie zich tegelijkertijd in voor alle vier de wandelingen betaalt € 20,-. Kinderen onder de tien jaar kunnen, onder begeleiding gratis deelnemen. Inschrijven kan via I: www.vockestaert.nl.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Theater aan de Schie

15.00 uur: The Ramblers & Joke Bruijs

Westvest90-kerk

Gepland stond vandaag een concert door Kees Hülsmann (viool) en Marian Bolt (piano). Door ziekte van de eerste kan dit concert geen doorgang vinden. In de plaats daarvan spelen Merel Vercammen (viool) en Tobias Borsboom (piano), twee jonge musici.
Zij brengen een programma met muziek van Fritz Kreisler, César Franck, Claude Debussy en Mathilde Wantenaar. Kaarten kosten € 22,50 (€ 20,00 met 65+-, CJP- of Rotterdampas) of € 8,50 voor jongeren tot achttien jaar). Tickets en info: I: www.westvest90.nl, Boekhandel Post Scriptum en I-Punt S’DAM. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf half drie kaarten verkrijgbaar aan de zaal, tenzij uitverkocht.

Wenneker Cinema

13.00 uur: Den Skyldige (The Guilty)
15.00 uur: Grace Jones: Bloodlight and Bami

Argos

In ontmoetingscentrum De Vijf Molens wordt vandaag gedanst. Het programma Mag ik deze dans van u? begint om half drie en duurt tot ongeveer vijf uur. Deelnamekosten: 3,50 euro - introducés zijn welkom.
In Drie Maas Stede is zanger Arthuro te gast, vanaf half drie.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum Schiedam

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date