Agenda

Donderdag 11 oktober

11-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 11 oktober onder meer:

Informatieavond vliegverkeer en luchthaven Rotterdam voor Schiedammers

Voor wie vragen heeft of zich op de hoogte wil stellen over het vliegverkeer dat over de stad gaat. Over klachten en procedures, over routes en nachtvluchten gaat het vanavond in het stadskantoor. De Commissie Regionaal Overleg luchthaven Rotterdam (CRO) organiseert de informatieavond en vertegenwoordigers van het Rotterdamse vliegveld, de DCMR en de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zijn aanwezig. Zij lichten hun werkzaamheden toe.
Vanaf zeven uur inloop. Aanmelden gewenst via de website van de CRO.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Sven Ratzke - Homme Fatale

Wenneker Cinema

15.00 uur: Grace Jones

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

Energiecafé

Vanavond is er geen Energiecafé.

Workshop e-books lenen

In de bibliotheek kunnen ook e-books geleend worden. Over hoe dat te doen gaat een workshop, vandaag in de Korenbeurs. Van twee tot vier.
Aanmelden gewenst via T: 010 - 714 63 00.

Suppen

WhaSUP organiseert een Sup-tour door Schiedam. Sup staat voor Stand Up Paddle. Met suppen sta je op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand kom je overal.
De tour start bij molen De Palmboom. Via de Noordvest gaat het naar Schiedamse hoogtepuntjes als het Zakkendragershuisje, de Oude Slui, de Korenbeurs, de Havenkerk en verder naar Nolet aan de Buitenhaven. Via de Nieuwe en de Korte Haven is het terug naar De Palmboom.
Start: half acht. Kosten: 25 euro.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) hangt sinds deze week in het Stedelijk Museum Schiedam. Het ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Het zijn onwerkelijke taferelen, waarvoor ze geen Photoshop of andere digitale manipulatie gebruikt. Buiten het museum laat ze heel veel bloemen bloeien. Vakantiegangers kunnen tijdens de tentoonstelling hun kamerplanten naar het museum brengen. Daar krijgen ze elke dag water en vriendelijke woorden.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

In Hollandse Nieuwe laat het museum de aanwinsten zijn. Vorig jaar kocht het museum zes werken, waaronder een schilderij van Daan van Golden. Deze internationale kunstenaar die vorig jaar overleed, werkte decennia in Schiedam. Tot de aankopen behoren drie voormalige winnaars van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs voor jong talent: Evelyn Taocheng Wang, Femmy Otten en Zoro Feigl. Van Elspeth Diederix, nu te zien in het museum, verwierf het stedelijk twee stillevens, foto’s op de bodem van de Zeeuwse wateren.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date