Agenda

Vrijdag 12 oktober

12-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 12 oktober onder meer:

Euroscoop

Feest omdat de bioscoop een jaar bestaat. Met optredens van Bob Offenberg (vanaf acht uur vanavond) en De Wannebiezz (vanaf negen uur).

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Wereld Reuma Dag

In het kader van Wereld Reuma Dag zijn er in Franciscus Vlietland verschillende activiteiten. Voor patiënten en geïnteresseerden. Van half elf tot vier uur zijn de reumaconsulenten en de Reuma Patiënten Vereniging Nieuwe Waterweg-Noord aanwezig voor het verschaffen van informatie. Over reuma, over behandelmethoden, ergotherapie en andere oefeningen. Ook kan er een echo gemaakt worden van pijnlijke gewrichten en pezen.

Rijnmondband

De Schiedamse Rijnmondband houdt een openbare repetitie. De bezetting van het orkest bestaat uit trompetten, altsaxofoons, tenorsaxofoons, baritons, trombones en sousafoons. Uiteraard is er ook een slagwerksectie, met snares, cymbals, base-drum en diverse bij-instrumenten. De repetitieavond duurt van kwart over acht tot half elf.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Den Skyldige (The Guilty)
21.00 uur: Grace Jones - Bloodlight and Bami

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Schilderworkshop

Een schilderworkshop voor kinderen. Om samen een schilderij te maken. Vanaf half vier tot half zes, voor kinderen tussen de zes en zestien., bij De Buurtvrouw in west. Kosten: tien euro. Aanmelden gewenst, via E: mkranenborg@outlook.com.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) hangt sinds deze week in het Stedelijk Museum Schiedam. Het ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Het zijn onwerkelijke taferelen, waarvoor ze geen Photoshop of andere digitale manipulatie gebruikt. Buiten het museum laat ze heel veel bloemen bloeien. Vakantiegangers kunnen tijdens de tentoonstelling hun kamerplanten naar het museum brengen. Daar krijgen ze elke dag water en vriendelijke woorden.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

In Hollandse Nieuwe laat het museum de aanwinsten zijn. Vorig jaar kocht het museum zes werken, waaronder een schilderij van Daan van Golden. Deze internationale kunstenaar die vorig jaar overleed, werkte decennia in Schiedam. Tot de aankopen behoren drie voormalige winnaars van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs voor jong talent: Evelyn Taocheng Wang, Femmy Otten en Zoro Feigl. Van Elspeth Diederix, nu te zien in het museum, verwierf het stedelijk twee stillevens, foto’s op de bodem van de Zeeuwse wateren.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date