Agenda

Zaterdag 13 oktober

13-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 13 oktober onder meer:

Music Distillery

Niet alleen jazz, maar ook blues, rock, gipsy en funk komen in de Noletloodsen aan de Buitenhaven langs tijdens de Schiedamse muziekdriedaagse, voorheen Jazz Distillery, nu Music Distillery.
Onveranderd is dat het festival de kleinschaligheid opzoekt. Vandaar dat er tijdens Music Distillery uitgebreid de gelegenheid zal zijn voor jamsessies, in de Ketel Kantine die als kroeg is ingericht. Vanavond is de jonge festivalband Power to the Pipo de trekker voor met name een jonger publiek. Verder te horen en zien vandaag: Mozes Rosenberg & Friends, Six Strings en Bernard Fowler & Tim Ries,
Toegang: 25 euro. Jongeren onder de zestien kunnen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar binnen.

Walter van Oel

Finissage van de tentoonstelling in e Grote of St.Janskerk. Van twaalf tot zes.

Nieuwbouwdag

Van twaalf tot vier geïnformeerd worden over alle nieuwbouwprojecten in Schiedam. Met presentaties van de programmamanager Wonen van de gemeente Nicolien de Heer, van Ruud van Workum, coördinator van de Servicepunt Woningverbetering en van de Kindergemeenteraad. Met op ieder heel uur het vertrek van een bus die de stad rondgaat langs nieuwbouwprojecten. Vertrek voor de basiliek.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Rommelmarkt

In de Gorzenkerk in de Lekstraat, van tien tot drie. Te koop zijn onder meer boeken, kleding, servies, glaswerk, speelgoed, elektrische apparaten, kleine meubelen en LP's/CD's/DVD's.

Kiinderboekenweek

Post Scriptum biedt jonge bezoekers vanaf elf uur 'het meest knotsgekke uurtje' van hun leven. Het is de laatste dag van Kinderboekenweek en Tosca Menten is te gast. De schrijfster van Dummie de Mummie, Siem Subliem, Dirkje Bakkes en veel meer.
Na het uur met Menten is de prijsuitreiking van de Tosca Mentenwedstrijd waaraan bijna duizend schoolkinderen hebben meegedaan. De beste inzendingen worden gedurende de KInderboekenweek in onze winkel getoond. Kinderen werd gevraagd een vijftal opdrachten uit het boek Streepjescode Blauw uit te voeren.
Aan deze actie deden leerlingen meer van IKC Kethel, De Vlinder, De Violier, De Regenboog, De Poldervaart, De Wieken, De Taaltuin, De Peperklip uit Schiedam en De Mare uit Rotterdam. 
De toegang is gratis.

Boerenoogstfeest

Natuurvereniging Vockestaert organiseert die in en rond de boerderij op de Woudweg 26. De middag heeft een Iers/Keltisch thema. Muziek is er van Kachel Folk en er zijn optredens van dansgroep Rose Irish Dance School. Deze groep verzorgt ook twee workshops, waarbij bezoekers worden uitgenodigd mee te dansen.
Naast demonstraties van de schaapskudde is er ook een markt, waar ondernemers streekproducten verkopen. De kinderen kunnen onder begeleiding een kabouterpad lopen, geschminkt worden, marshmallows roosteren of zelf aan de slag gaan met wol.

Grote of St.-Janskerk

15.00 uur: Inloopconcert Musica Senza Corde

Wenneker Cinema

20.30 uur: Den Skyldige (The Guilty)
21.00 uur: Grace Jones

Hof van Spaland

Het 'winkelcentrum van Schiedam' bestaat veertig jaar. Daarom tracteren alle winkels vandaag op iets
Om een uur en om drie uur is er een modeshow.

Euroscoop

Kidsday, twaalf tot vier op het Euroscoopplein.
Vanaf zeven uur treedt de akoestische band Mais op.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Charly Luske: The Story of George Michael

Stedelijk Museum

Vandaag de opening van de tentoonstelling Familie. Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.
Vanaf twee uur.
 
Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date